18.05.2011 г.

Лъченията от мобилните телефони убиват 43% от пчелите17/05/2011

Излъчванията на клетките за мобилни телефони и самите апарати имат  изключително отрицателно влияние върху пчелите, което води до разпадане на колонията и дори до масовото им измиране. До това заключение са стигнали британски експерти, ръководени от д-р Даниел Февр.
Учените направили експеримент като поставили по кошера работещ  мобилен телефон. Оказало се, че пчелите   изпадат в сериозно безпокойство, когато телефонът  звъни. Те се събирали на рояк, а след прекъсване на сигнала се успокоявали.В предишните експерименти, телефонът, поставен в близост до кошера, довеждал до разпадането на пчелните семейства и до масово измиране на пчелните семейства. Лъченията от мобилния убива 43% от пчелите, а  например пестицидите, убиват само 3% от тези насекоми.Работата е в това,  че клетъчните мрежи под GSM-протокол работят на честоти 800-1200 MHz.На същите честоти пчелите си комуникират и най-важното – ориентират се. Клетъчни мрежи „запушват“ канала и дезориентираните пчели не намират местата, където живеят и се хранят.
Източник: nepoznato.energetika-bg.com

1 коментар:

  1. Май сме им бъгнали света на пчелите и не само на тях-те си живеят в един Свят с едни честоти и ние хората с нашите излъчвания на тия честоти направо ги убиваме .Ей така равновесието в природата отива на кино и после се чудим защо има катаклизми. Ама и други животни и растения трепем с нашите нови технологии без да се съобразяваме в чий Свят навлизаме и разрушаваме. Света не е само това което ние виждаме и чуваме - тия честоти които чуват пчелите ние не ги чуваме ама ги има. Ако някой нахлуе така и в нашия Свят да не се чудим.

    ОтговорИзтриване