3.07.2012 г.

Заглавията за бедствията по Света зачестиха

 В Света стават все по-често големи и все по-големи природни бедствия. Може да се каже ,че ние сме защитени ,поне засега, от тях.
Ето някои заглавия  от световната преса:
  • 14 юли2012-торнадо в северна Полша-един човек убит,девет са ранени
  • 7 юли2012 -В ноща на 6-ти дрещу 7-ми юли  2012 крайбрежие на региона Краснодар беше залято от проливни дъждове.  Потоци от вода, създадали извънредни ситуации и в Новоросийск, както и Кримската района на Кубан. В наводнените райони е въведен авариен режим. Хората са останали без ток и комуникации. Към 19:00 Московско време, в резултат на стихията са загинали 103 души.( временен списък ) 
  • 4 юли 2012-Почти всички покриви из града Биштинек(Полша) са унищожени, перфорирани като швейцарско сирене плюс общи щети по дървета, някои изкоренени дървета, прекъснат електропровод някъде, но основната трагедия  са покривите на колите. Много прозорци са счупени.

  • 3 юли2012-Силно земетресения в Нова Зеландия-Земетресение с магнитуд 7 беше регистрирано край западните брегове на новозеландския Северен острови последван от три последователни земетресения  с магнетуд 6,2.
  • Рекорден брой мълнии във Великобритания- 2 юли 2012г -По време на супербуря над Великобритания са забелязани рекорден брой мълнии- над 110 000.Метериологичната служба съобщава ,по време на пика на бурята на всяка минута са наблюдавани над 200 светкавици.Такова светлинно шоу надминава всички досегашни такива с 40 пъти.
  • 2 юли 2012г -Наводнение в Североизточна Индия е  отнело живота на 80 души - 80 души са загинали, 20 милиона души са прудени да напуснат домовете си поради тежкото наводнение в Североизточна индия(Times). Според местните власти това е най-лошото наводнение в Индия за последните 8 години.
  • САЩ и Европа се съвземат след ураган - в САЩ и Германия отсраняват последиците от урагана от миналата седмица. Бе въведено извънредно положение в 5 американски щата. Жертвите са 14 ,а най-малко 3 милиона останаха без електричество. В Саксония,където е имзло музикален фестивал, мълнията се е пезимила направо на дансинга.Ранени са десетки гости. 


  • Далечния Изток:Рекордна толина в Сахалин
  • Топлите вълни с рекордни температури, се спуснаха на Италия-1 юли. Патологични топлина, за да записва температури в близост до 40 градуса, е записано в неделя, на цялата територия на Италианската република . -1 юли,според метеоролозите,  в Апенините е най-горещият ден от годината. В допълнение, за цялата дълга история на метеорологичните наблюдения само на 2 юли 2003 г. в страната са били регистрирани още по-високи температури.
  • Колумбийските власти обявиха евакуация на населението, поради изригване на вулкан.-1 юли. Събуждане на вулкана Невадо дел Руис  в Колумбия принуди местните власти да обявят най-високата "червена" степен на тревога и да започне евакуация на хора от околните райони, според Ройтерс в неделя.

Няма коментари:

Публикуване на коментар