2.06.2013 г.

На колене - за да бъдем смирени трябва да осъзнаем собствената си незрялост

Akiane Kramarik(Акианe) е дете с невероятен талант -дете чудо самоуко. Тя започва да рисува на 4 години , на 6години вече рисува с бои и не спира да рисува до сега.
Акианe обяснява на семейството си, че Бог ѝ дава видения и способности за създаване на произведения на изкуството и поезия.
 Тя е родена 9 юли, 1994 в Mount Morris Илинойс. Израснала е в бедност, но на четири годишна възраст всичко се променя, когато тя започна да има "видения". Майката на Акиане е учителка, литовска емигрантка. Баща ѝ е готвач от Чикаго. Нейните родители са били атеисти и когато три годишната им дъщеря започва да говори за Бог  и за сънища и видения от Бог, те са били много изненадани. Тази необяснима посока в живота на дъщеря им, в съчетание с един забележителен талант в изкуството и поезията, вдъхновило семейството ѝ да преразгледат собствения си живот. С течение на времето, виденията на Акиане , за които тя  рисува или пише стихове, карат нейното семейство да   станат християни .
     Родителите на Акиане разказват как веднъж са я видели загледана в нищото с усмивка на лице и закачлив поглед, когато я питат какво прави отговорът и е повече от описателен:
Отново бях с Бог, каза ми да не спирам да се моля, показа ми къде живее – изкачих се по прозрачни стълби, а под тях имаше бликащи фонтани, тялото му беше чиста светлина. Най-много ми харесаха ръцете му – бяха гигантски! Нямаха кости, нито пък вени, кожа или кръв, вместо това по тях имаше карти и събития. Каза ми да запомня хиляди, хиляди мъдрости, които ми показа върху свитък, но той не беше хартиен, по скоро много силна, интензивна светлина! За няколко секунди се почуствах изпълнена с вдъхновение, реших – от сега нататък ще ставам рано всеки ден и ще рисувам…дано някой ден успя да нарисувам всичко, което ми беше показано!

   Популярната американска водеща Опра за първи път забелязва работа на Акиане и я показва след което популярността на Акиане е скочила до небето.
   Талантливата млада художничка е  завършила около 250 произведения на изкуството. Тя се събужда в четири сутринта и повечето дни  рисува.Понякога рисува картина бързо, понякога отделя 100-200 часа за рисуване на картина . Рисува от въображението си, от нейните видения и наблюдения на хората и природата. Нарича стила си на рисуване "Акианизъм", смесица от имажинизъм и реализъм. Нейните изложби са били излагани в музеи, университети, посолства, галерии, институти, църкви, хотели и частни вили. Нейните колекционери са  световните лидери, учени,  известни личности и обикновените хора. Акиане е била включена в стотици радио предавания, документални филми, телевизионни предавания и дори има две най-продавани публикувани книги.
Акиане е невероятно надарена  млада дама в много области на живота, а не само на рисуването. Тя говори четири езика: английски, литовски, руски и жестомимичен език. Нейната поезия е световно известна също както нейното изкуство. Тя обича четенето и наскоро започна да свири на пиано. Акиане казва, че нещото което тя харесва най-много в себе си е "чувствителност към хората" и обича  всичко у хората и тяхното поведение.
Ето и нейната страница в интернет : akiane.com , галерия
Галерия от картините й в pinterest.com, канал на Акиане в youtube 

Ето и една картина на Акиане , рисувана когато е била на 11 години, придружено с нейното описание : "На колене":

"Когато сме сами в молитва или медитация, стигаме до мир, радост, любов и мъдрост.
Това интимно време ни подхранва за вечността.
Всеки от нас минава през свое собствено духовно пътуване.
Но преди да ходим, преди да се изкачим, преди да летим, трябва да сме на колене. Много решения трябва да бъдат направени с кротост. Кротостта не е слабост. Кротостта е семето на сила, мъдростта и любовта.
Всеки от нас трябва да намери собствен път, който води до любов, правда и щастие, и аз избрах  дете, за да довърша съобщението.
Събуждам се навреме. Коленича върху една целувка. Стоях на жилото.
За да бъдем смирени  трябва да осъзнаем собствената си незрялост.
Приемането на перфекционизма прави послушанието неразбираемо.
Безвремието става със собствена ти върната молитва.
Коленичил отвътре навън, минаваш всяко изкушение.
Ние винаги сме отговорни за послушанието.
Във  вечността смирението става наследство по величие."


"Ако ние преживявахме живота си през очите на едно дете, всичко щеше да е магическо и извънредно. Нека любопитството ни, приключения и чудото на живота нямат край ..."


 На осем-годишна възраст Акиане решила, че иска да нарисува лицето на Исус, на базата на виденията, които получава.
Тя дълго време е търсила човек, който  да може да използва като модел и накрая казала на семейството си, че те трябва да се молят на Бог да изпрати някого.
В деня когато те са се молили, мистериозен дърводелец се появил на врата им да търси работа. Акиане хвърлила един поглед на чертите на лицето на мъжа - забележително близо до визията която тя получила за Исус - и казала на майка си той е този.
В смирение, човекът първоначално заявил, че не е достоен да представлява своя Учител. С неохота, човекът се съгласил, въпреки, че той искал да остане анонимен.

Рисуването  на Исус е струвало на Акиане доста усилие.     "Князът на мира " ми отне 40 часа, за да рисувам и още 20 часа  на работа за скициране на модела," казва Акиане. Тя сръчно работи със светлината и сенките, за да създава мощни впечатления. "Светлата  страна на лицето му представлява истината, тъмната страна представлява страданието", отбелязва тя.
 Детето Колтън, което е било в Рая и е виждало Исус, в книгата " Раят наистина съществува ", идентифицира тази картина на Исус, като най-близката представа за Спасителя, като свидетелства за неговата визия.

И двете деца- Акиане и Колтън, са били поразени от красотата на очите на Исус. "Всичко, което помня бяха очите," казва Акиане , "няма създадени цветове на  които приличаха те. Най-близкия цвят с който могат  да се изобразят чрез бои е сапфирен оттенък." Колтън идентифицирал цвета на очите на Исус като синьо-зелено.

     
 "Дева Мария с Младенеца"


  "Аз нарисувах Мария в копринен син халат на фона на палитра от небесносиньо, кобалт и Персийския синьо. Това е както аз интерпретирам визията на бебето Исус и неговата красива млада майка. Робата свързва двевамата, като че ли са един. Мерия е символ на любов, топлина, обич, нежност и преданост. Нейната история е история за любов и вяра. Богородица с нежна любов прегърща Исус при раждането, прегръща го на кръста и го прегръща на Неговото възкресение. Ето защо долната ръка в сянка е нейното свидетелство за разпятието, а горната ръка в светлина е нейното свидетелство за рождението и възкресението."
Няма коментари:

Публикуване на коментар