11.06.2014 г.

НАСА разработват светлинен двигател по-бърз от светлината


 Преди няколко месеца, физика Harold "Sonny" White смая света на космонавтиката, когато обяви, че той и екипът му в НАСА са започнали работа по разработването на светлинен двигател по-бързо от светлина!
Въпреки. че идеята е вдъхновена от Star Trek , основната концепция зад дизайна се основава на физиката.
Дизайнът на светлинния двигател изглежда се основава на една екзотична форма на материята , която никой не е виждал експериментално.
Ето какво знаем. В общата теория на относителността е възможно да има ненормален балон на пространство-време, който може да се движи по-бързо от светлината, защото тя не е направена от материя. Помислете за този балон като движеща се пътека: Тя ви носи по-бързо, отколкото можете да ходите, но мускулите на краката все още диктуват колко бързо можете да се разхождате по повърхността. В случай на пространствено-времевия балон, "пътеката" се движи по-бързо от светлината, докато предмети вътре в този балон все още се подчиняват на ограничението на скоростта.
Техническите подробности на тази експериментална настройка не се публикуват и публичните му изяви са фокусирани върху големите идеи, а не практически реалности.
При появата си в Starship Конгреса , White спомена, че устройството му също използва екзотична материя от неясно естество, в които експлоатират квантовите ефекти за задвижване
Ако White е открил нов метод за генериране на отрицателна енергия, той не го е публикувал, което означава, че няма начин за други учени да тестват своите искания експериментално-или дори да проверят изчисленията си.

Вижте презентация на д-р Харолд Уайт пред Starship конгреса

Няма коментари:

Публикуване на коментар