22.08.2014 г.

За човека който не стареел и бил като супермен

Скоро в интернет пространството буквално се преписва и разпространява един материал за  едни човек,Яков Циперович, който бил в клинична смърт един час и после се съживил и досега не старее . Потърсих някакво видео за да го видя как изглежда и как говори, но уви  не намерих. Видя ми се странно такъв интересен човек, който е от Минск а сега живеел в Германия, в град Хале, да бъде оставен от журналистите на спокойствие - той е голяма атракция . Затова реших ,че цялата тая история или е измислица ,или въпросния човек вече не живее на свобода ,а е  привикан да служи на някоя тайна служба и затова все едно е потънал в земята .

 Изнамерих един материал в руски сайт където през 2004 година са правили интервю с него - и това е май нещото където уж  той отговаря -ама и за това се съмнявам,защото няма никакво видео за да видя и чуя тоя човек.

 Тъй като е интересно все пак ви предлагам един превод на статията от тоя сайт e1.ru:
Яков Циперович е роден през 1953 г. в Минск, завършва гимназия, след което работи като електротехник в различните организации на град Минск до 1979 живота му не се различава от живота младите хора. През 1979 г., тогавашната му съпругата му, в изблик на ревност, му сипала във виното отрова,в резултат на което той получил тежко отравяне и сърцето му спряло  и противно на всички известни медицински  срокове за един час той се намирал в състояние на клинична смърт . След час  сърцето му заработило, но той дошъл на себе си чак след седмица. Когато се събудил той разбра , че нещо странно е станало с него. Дори не можел да легне. Щом вземал хоризонтално положение, веднага някаква сила го изтласквала нагоре  и с никакви усилия не  било възможно да я преодолее. Освен това той не можел да говори шест месеца. Нещо много странно се случвало с температурата на тялото му - тя не  надвишавала 33,5 градуса. След шест месеца говора му се възстановил напълно, но гласът му станал съвсем различен. Различно било станало всичко, дори мислите. Мозъка му бил натъпкан буквално със странни и непонятни знания и целият свят изглеждал съвсем различно. След това започнали други необясними странности. Той не можел да чувства тялото си, през цялото време се чувствал  като в безтегловност и предметите станали по-леки. Той на шега можел да премести огромен гардероб  пълен с неща, или да направи 10 000 лицеви упори .
Странностите били  толкова много и е сега той смята, че е трудно да се изброят всички. Например целият му мисловен процес тече в стихотворна форма. После той започнал да има странно възприятие за хората. Яков като че ли четял мислите на хората, но не буквално, все едно ако те бяха прочетени на глас, а на  някакво непонятно ниво на разбиране. Той сякаш прониква в черупката на един човек с когото говори и  започва да се чувства като него.
Когато Яков преминал 40, той изведнъж осъзнал, че времето за него е спряло. Това било особено видно когато той се срещал със своите съученици, а те, при вида на Яков изпаднали в пълно объркване, не  защото изглеждал млад, а защото не се бил променил даже на йота.
Яков сега е на 51 години, но изглежда по същия начин като на снимките през 1975. В момента той живее в Германия и е един от най-необикновените известни хора на планетата.
При него фантастика се е превърнала в реалност. Или това е напомняне на хората - за това, колко малко знаят за себе си.

Предлагам на вашето внимание интервю с въпроси от посетителите на сайта e1.ru/ от 2004 г/

Въпрос: Здравейте! Бих искал да знам дали сте виждали по време на клиничната смърт нещо?(Чувал съм истории зa полет през тунел към светлина). Ако сте видели нещо,  моля опишете  го накратко.Благодаря ви. /Автор:Lena/

Отговор: Каквото е описано в книгата на Раймонда Моуди - "Живот след живота", до голяма степен съвпада с моите усещания, но това са само първите няколко минути (тунел, ярка светлина), и след това имаше нещо повече, което не може се вмести  установените рамки от описания на хора, които са претърпели подобно. Аз се превърнах в светлина, която през цялото време променя своята форма и цвят и под формата на светлинна субстанция, с голяма скорост, аз се носех през гигантска спирала, като от време на време спирах в някой завой. По време на тези спирания, аз сякаш поглъщах мощен поток от разнородна и странна информация. Тя беше всичко: минало, бъдеще, настояще. Потокът, който се носеше покрай мен  ясно ми даваше да разбера, че времето което тече по земята тук няма никакво значение и затова  миналото, настоящето и бъдещето просто не съществуваха.

Въпрос: Може би знаете кои сме ние и така също  какво трябва да правим? /Автор:Anton/

Отговор: Всичко, което съществува във вселената е част от картината, която Творецът е замислил и създавайки я той е вложил определен смисъл във всичко, дори в най-малкия детайл от неговите творения. Хората през цялото време се опитват да открият тайната на своя произход неразбирайки,че именно в тази тайна е скрито главното условие за тяхното съществуване. И какво трябва да направим? Да се  борим със злото. Това е смисълът на нашето пребиваване на тази планета.

Въпрос: Добър ден! Много съм впечатлен от вашата биография;-) Интересно ми  е това: как живее  в ежедневния живот човек, притежаващ такива способности? Дали не пречи? Ако помага, какво означава това? Във всеки случай - това е страхотно !!;-))  /Автор:Надя/

Отговор: Пречат или да ми помогат моите способности? Аз никога не си задавам този въпрос. Аз просто приех всичко това за даденост и живея в хармония с всичко, което се случва с мен, защото знам, че съпротивата е безсмислена.

Въпрос: Здравей Яков! Интересно ми е дали всички окръжаващи познахте след  клиничната смърт и появихали се у хората облик, който вие познавахте или всички ви бяха непознати? Благодаря за отговора.Бъдете здрав. /Автор:Тамара/

Отговор: След завръщането си от там бях доста загрижен за други проблеми. Неспособността да си легне, и като последица от това пълната липса на сън ме докарваше до ужас и паника и премина  повече от една година, преди да разбера, че такова невероятно състояние на живот е възможно.

Въпрос: Здравейте, бих искал да попитам този въпрос: Бихте ли искали да живеете като всички останали или ви харесва това, което се е случило след клинична смърт (вие изглеждате млад)  /Автор:SLAM/

Отговор: Дали ми харесва или не, това навярно не определя дадената ситуацията. Аз трябва да живея, както живея, а това, че аз не се променям на  външния вид ... разбира се, че е приятно.

Въпрос: Добър ден! Много ми е  интересно, това което сте  видял по време на часа, в който сърцето не ви е работело, както и през тази седмица, през която не сте били на себе си? В смисъл някакво видение ли е или сън? /Автор:Солдатов Евгений /

Отговор: По въпроса за първите си усещания аз вече отговорих  какво се случи след това? Тази седмица  която прекарах след завръщането си от там е напълно изтрита от съзнанието ми, но ми се струва, по това време мозъкът ми се опитвал да закрепи в някакви структури информацията, която получих.

Въпрос: Яков, добър ден.Вярвате ли в Бог? Имате ли страх от смъртта ? /Автор:Тимонина Инна Леонидовна/

Отговор: Да, вярвам. Боя ли се  смъртта? По-рано се боях, но сега знам, че когато ние ще си отиваме от тук отиваме там.

Въпрос: Здравейте,Якоб! Посещавате ли  църква? Каква религия изповядвате? Имате ли любов? /Автор:Ирма Собинова/

Отговор: Когато искам да се обърна към Бога, аз се обръщам към него и  не са ми нужни посредници.Имам любов тя много голяма, това са жена ми и сина ми.

Въпрос: Чували ли сте нещо за астрална проекция? Чели ли сте  книгата на  Робърт Монро "Пътуване извън тялото"? /Автор:Осетров Владимир/

Отговор: Книгата на Робърт Монро не съм чел, но ще я прочета.

Въпрос: Имате ли екстасенсорни  способности? Ако отговорът е да, тогава  как бихте ги използвали за благото на другите? Такъв рядък дар е срамно  да се погуби за най-малките неща.
Може би да приложите вашите  способности в борбата срещу тероризма - предотвратяване на терористични атаки?Благодаря ви. /Автор:Гендель Наталья/

Отговор: Днес стотици хора говорят затова , така че ще замълча.

Въпрос: Здравейте Яков Циперович! Може ли да ми разкажете какво сте преживели по време на спиране на сърдечната ви дейност и това, което сте видях в този момент. /Автор: Андрей/

Отговор: На този въпрос вече отговорих.

Въпрос:Уважаеми  Яков Циперович! Здравейте! Прочетох за вашата фантастична промяна. Това е интересно и забавно от една страна. А вие лично как преживяхте тази промяна? Това до което се докоснахте е неразбираемо, не ви е страх? Или за вас всичко е разбираемо, просто, лесно и свободно?Когато случайно почуствах, че мога да се  докосна до нещо тайнствено,  аз се уплаших и мислех, че мога да полудея, но също,че  е толкова силно и привличащо./Автор:Светлана Волкова/

Отговор:Промените, които ми се случваха в начало ме плашеха и тревожиха и страх от загуба на разсъдъка също имах, но след това дойде ясно и точно виждане на цялата картина, а след това става лесно. Човек се страхува дотогава, докато не разбира. Разбирането на проблема носи освобождение от него.

Въпрос: 1. Имате ли планове да публикувате своите впечатления (да напише книга)? 2. Искате ли да  се отървете от промените? 3. Имате ли желание да предоставите своите умения в полза на човечеството? 4.Можете ли да инициализирате ("да зарази " със своите  способности) друг? 5.Бъдещето вече съществува или се твори? Ако се твтори , от кого? /Автор:Павел Попов/

Отговор:Що се отнася до книги, имам такива планове. Искам ли  да се отърва от промените? Ако това ми е дадено, така да бъде и аз съм вече много съм свикнал с тези промени. Вече 25 годи съм с тях. И тъй ..за доброто на човечеството ... Ако човечеството иска, защо не.
Сред огромния масив от информация, получен от пренесения ми опит, има и такава, която прави възможно да се спре потока от време вътре в човека (с това може да се заразят и  други хора, ако имат желанието и волята)

Въпрос: 1. Как оценявате това, което се случи? 2. Страшно ли ви е? 3. Ако с вас стават много загадки, тогава знаете ли, че Бог не говори със загадки? Вярвате ли в Христос и какво  той "ви казва" на вас и вашето сърцето относно това, което се е случило? /Автор: Олга/

Отговор: Отначало аз оценявах  инцидента като наказание за някакво деяние. Но много години по-късно, аз осъзнах, че може би това е все пак подарък. Страданията, които ми се случваха след това така ме измъчваха и се превърнаха се в едни напълно невъобразими неща и  ме заведоха до ниво, където никой никога не е бил. Сега аз не се страхувам, защото аз мисля, че знам какво ме чака след завоя.

Въпрос: И дали имате изкушението да се опитате да повторите клинична смърт?/Автор:A.M./

Отговор:Когато бях там, че не исках да се върна, но ме принудиха да го направя, значи съм нужен тук.Такива неща се повтарят само по искане от там.

Въпрос: Аз бих с удоволствие умрял, а вие откъде черпите сили за живот?/Автор:Anton/

Отговор: На всеки човек е определен път той трябва да го премине. Ако е много трудно, то трябва да се огледа наоколо, там е непременно ще има път, водещ към извор и полянка която да ни даде почивка. Гледайте Антон внимателно наоколо.

Въпрос: Как спите, ако не можете да вземе хоризонтално положение? /Автор:Анна Орлова/

Отговор:Първите 16 години след инцидента, прекарах в състояние на абсолютна безсъние, мозъкът ми не се изключваше за секунда. Лекарите не можаха да повярват, но това е факт.

Въпрос: Искал ли е той това никога да не се беше случило? /Автор:Олга Комарова/

Отговор:По-рано, да, сега не.

Въпрос:Появи ли ви се  дар на ясновидство? Да виждате събития в бъдещето или в миналото? /Автор:SchetnАзkova/

Отговор: На нивото на много обострена  интуиция, това се случва през цялото време.

Въпрос:Добър ден. Ако имате съпруга / любима, как реагира тя на човек, който е наблизо и не старее? /Автор:MarАзa/

Отговор: Имам жена. Тя е по-млада от мен с 12 години, а тя спокойно реагира на това, което се случва.

Въпрос: Яков Циперович, кажете моля ви. Вие случайно да не сте зомби? /Автор:Иля Лавров/

Отговор: Не, аз не съм зомби.

Въпрос: Съжалявате ли за това, което ви се е случило ? Усещате ли себе си всемогъщ? /Автор:/

Отговор: Сега не. И всемогъщият не мога да  се чувствам. Аз съм само една малка част от тази огромна вселена, която ми даде своето общение и ми даде възможност да видя от другата страна живота.

Въпрос: Здравейте! Чудя се, и какви  с какви знания е натъпкан мозъка ви?/ Автор:Olga/

Отговор: Мисля, че вече частично  съм отговорил на този въпрос. Това беше един много странен феномен. Да го обясня, не мога, но ще се опитам да го опиша. След напускане на тялото, а при преминаване през спиралата (Аз го описах при отговора на първия въпрос) буквално  ми качиха  неразбираеми знания. Те ги постъпваха  хаотично, без никаква последователност и обяснения. Просто ми се даваше информация, която е от значение за някои отрасли на знанието, на науката, на медицината, философията. Даваше ми се анализ на много събития, които ми се струва, дори и още не са станали. Много от тях не можах да разбера и не разбирам и до днес и нещо, което е ясно. По-специално областта на медицината. Например, аз много ясно си спомням абсолютно невероятна конструкция, с  помощта на която, с необикновена лекота, може да се върне здравето на хората и практически да се удължи живота до всякъква възраст. Тази конструкция се състои от определен брой цилиндри, като че ли  облечени един в друг, но не са в контакт един с друг. В центъра на първия, най-малкия цилиндър, стои човек. Той е седнал на една кръгла платформа, която не е в контакт с корпуса на цилиндъра и е в покой. Самите цилиндри се въртят в противоположни посоки с определени зададени характеристики на въртене. Именно скоростта  на въртене на всеки отделен цилиндър  определя какво се случва вътре. Под въздействието на  неизвестно за мен поле, предизвикано от въртенето на цилиндрите, човекът се връща на определен възраст. И без значение  на  колко години е човека, каква болест има и какво се случва с него сега. Изменяйки характеристиките на въртенето на цилиндрите, може да  се върне човешкото тяло в дадено състояние. Аз не знам дали могат да се приложат тези знания сега, но това, че ще стане , аз не се съмнявам.

Въпрос: С какво се занимавате сега? Как използвате вашите необикновени способности? /Автор:Anton/

Отговор: Сега аз много се занимавам с различни източни практики за самоусъвършенстване и това ми е необходимо за разпределението на енергийните потоци.

Въпрос: Здравейте! Яков спомняш ли си какво се случи с вас, когато сте били в състояние на клинична смърт? Нещо видяхте ли? Нещо необичайно да ви се е случило напоследък?/Автор:Екатерина Kиселева/

Отговор: В това е работата, че нищо особено не става с мен. Времето сякаш е спряло за мен през 1979 г. и продължава един дълъг, дълъг ден.

Въпрос: Има ли смисъл живота ни, има ли цел, има ли съдба? Защо го правим, за какво? /Автор:Копылова Татьяна/

Отговор: Вие задавате въпроси на които човечеството в продължение на хиляди години търси отговор. Много хора успяват да го намерят, много от тях не са го направили и много, дори не мислят за това. Но ми се струва, че смисълът на живота е да се опитате да направите щастлив човека, който е с вас. Тогава всичко ще бъде добре.

Въпрос: Мен ме интересува от един въпрос: Кой съм аз ?? /Автор:Иван Петров/

Отговор: Интересен въпрос, много прост и в същото време изключително сложен. Преди когато си задавах тоя въпрос  и ето какво излезе от него.

Аз съм  - ден, аз съм - нощ
Аз съм - зной, Аз съм - бял скреж
Аз съм- хаос, Аз съм - висока мечта,
Аз съм - остров Аз  съм - син  небесен балдахин,
Аз съм - дъното на живот, Аз съм - върха на живота.
Аз съм - един момент, Аз съм - цяла вечност без предел,
В мен e в едно - разцвет и упадък,
Аз съм - дух безплътен, страдащо тяло
Свобода съм Аз и най-ужасен плен.
Аз съм - двата края, както и - двете начала
Когато един  не съди другия
Но ако един от тях го няма,
Нямаше да живея и аз.

С уважение Яков Циперович

Въпрос:Здравейте! Спомняте ли си нещо от живота си, преди травмата? По време на спиране на сърцето ви имахте ли видения? Имате ли някакви наблюдения, събуждайки се на следващия ден, да сте открили промени в околната среда около вас? Теглото  на предметите рязко ли намаля? Можехте ли да летите? Какво сънувахте? Можехте ли да виждате през препятствието? Или да разгледате места в държава? Можехте ли да  дишате, да  се храните? Можете ли да се храните с енергия от слънцето? Как възприемате вашата възраст, имате ли чувството, че сте 
вечно на 20-25 години и винаги ще бъдете? Можете ли да виждате астрални същества? /Автор:Александър Смирнов/

Отговор: Вие питате за теглото на предметите. Това е една от най-големите странности които са ми се случвали. Аз престанах да чувствам тежестта на тялото си и  имах чусвството, че съм в състояние на безтегловност. Това състояние не точно казано конфортно, но за да се отърва от него, аз започнах да се издигам от пода. Понякога  се издигах часове, много хиляди  пъти, но умората така и не дойде, тогава аз се хванах за щанги,за гири , като исках да се уморя. По това време аз вдигнах-килограмова гира с кутре 50-60 пъти. Но това е безполезно, чувство за тежест на тялото не дойде. Всичко това е придружено от много странна телесна температура от 33,5. Това се случи с мен през 1980-1981, след това температурата на тялото постепенно се увеличава до 35. Сега аз въобще нямам постоянна телесна температура, в деня,тя се променя многократно. За съжаление, аз не мога да летя.

Въпрос: След това, което ви се е случило, присъства ли у вас чувство за хармония и единство със света? Или, напротив, има дискомфорт? И ако сте придобили нови знания, споделете ги моля с хората./Автор:Базанова Екатерина/

Отговор: След това, което се случи с мен, дойде при мен едно ново разбиране за света, а заедно с него и хармония. По отношение на новите знания, имам ги и ги давам на много хора.

Въпрос: Случвало ли ви се е да реанимирате  хора в състояние на клинична смърт?/Автор:Таня/

Отговор: Не.

Въпрос:Може да се смеете, но аз ви вярвам! Аз вярвам, че има нещо, което човешкият ум не може да обясни.Можете ли да свързвате с починалите, по-специално със сина си Майкъл.Той почина на 24.05.2000г.  /Автор:Федорова Валентина Яковлевна/

Отговор: Аз много ви съчуствам, но за съжаление аз не разполагам с този дар.

Въпрос: Здравейте, Яков! Какво смятате за  най-ценно в новия си живот? За какво си струва  да се живее?Благодаря ви много за отговора, с уважение, Вера./Автор:Вера Грехова/

Отговор: Най-ценното нещо, което съм придобил в новия си живот, това е опита на общуване с непознатите и неизвестни светове, което ми даде позволи да погледна по новому на този живот. Струва да се живее заради своите близки.

Въпрос:Моля, кажете ми, изпитвали ли сте състояние на излизане от физическото тяло? Можете ли да ни разкажете какво там след границата на физическия живот? Ако е така, срещали ли сте се с отишли  в другия свят хората?/Автор:Юлия/

Отговор:Да, аз действително видях там, отвъд този живот много неща, които и до сега ме довеждат до състояние на трепет и недоумение. Когато се опитах да разкажа за това на учените и обикновените хора, това почти винаги предизвикваше недоумение и скептицизъм. Там имаше огромно количество хора, или по-скоро същности, които се намираха в такова светообразно състояние както и аз. Между тях става много интензивен обмен на информация, които частично се припокриват с нашите земни проблеми, но основно беше обмен на опит на присъствието в енергийния свят. Както аз  разбрах, някои от тези същности се намираха там вече в продължение на десетки хиляди години, но тези срокове са значими само за нас и там те нямат абсолютно никаква значение.

Въпрос: Яков, добър ден! Четох за едно необичайно състояние, което се появява при вас след клинична смърт. Бих искал да знам вашето мнение на "изключителен човек" в общоприетия смисъл на думата, за възможността да се влияе върху поведението на човек с помощта на: магия, уроки, лечение с помощта на корекция на енергетиката на  самия човек.С уважение, Светлана./ Автор:Светлана Алещенкова/

Отговор: Доколкото аз разбирам понятията като магия или уроки това са нищо друго освен
материализирането на мислите в  енергийна топка, която добива свойства за снаряд, разрушителната сила на който зависи от енергийната сила на човек, който го е изпратил. Точно по същия начин, можете да изпращате и добра енергия, която може да се лекува или да защити човека. От злата енергия трябва непременно да се да се защитаваме.

Въпрос: Здравейте! Как ви се е променило възприятието, съзнанието как сте започнали да се отнасяте към хората? /Автор:Надежда Кузнецова/

Отговор: С голямо състрадание и толерантност.

Благодаря ви много за вашите интересни въпроси. Желая на посетителите на сайта  здраве, щастие и просперитет!

С уважение: Яков Циперович

И такаааа...... първо статията е от 2004 година и от тогава тоя човек не е интервюиран и не е показван. Много медии които са го обявили като сензация  тия дни,не споменават дата.
Второ, след като говорел в стихотворна форма,защо тук не говори така?  След като е запитан за Христос нищо не отговаря ? Избягва отговора дали е разпознал близките си след като се е върнал към живота?
Не вярвам и ви препоръчвам, като четете нещо винаги да го подлагате на съмнение, защото  целта на дявола е да ни заблуди и да накара да вярваме в нещо което той избере- а на нас ни се иска  да е така, да няма съд за душите ни и да сме една светлина пълна с информация ама пак да сме си ние . И дали го има изобщо тоя човек не се знае !

Затова всичко, което прочетете, макар и във вестниците, подлагайте на съмнение, защото журналистите си преписват  материали от разни медии без да са ги проверили и без да могат да потвърдят дали е истина и даже не публикуват източника от където са преписали. например ако пусна някаква измислена статия, че даже и снимки сложа, това не значи че е истина - обаче ако статията предизвиква интерес, то ще я препишат  един куп медии и ..... ето че една лъжа повторена 1000 пъти става "истина".
 Така, че бъдете нащрек !

Няма коментари:

Публикуване на коментар