21.02.2016 г.

Пътешественик във времето

От гледна точна на науката, пътешествието във времето е невъзможно.
Млад мъж обаче казва, че е попаднал в наше време от миналото... ето и историята , като имената на хора са изменени  с цел конфиденциалност. Историята е потвърдена от очевидци , видеозапис от 2006г и няколко черно-бели снимки.
Психотерапевта Павел Крутиков казва: "Тази история ми се струва доста объркана и може да ми струва кариерата, тъй като това е мой пациент. Обаче и до сега не разбирам, кой е той в крайна сметка."

  Млад човек, който на вид не бил на повече от 30 години е видян на кръстовище в Киев. Той изглеждал заблуден  - с голямо удивление разглеждал обикновен 9 етажен  жилищен блок. Приближил се до Сергей Онопенко(участъков полицай) и попитал за адрес- попитал за ул. Пищанова., но такава  улица нямало. Попитал за датата и полицаят  му казал ,че е вторник 23 април 2006г ,при което младежа казал "Това не може да бъде !"
   Младият мъж изглеждал странно на фона на съвременния град. Бил облечен старомодно с старинни, но неизносени дрехи. В ръката си държал фотоапарат "ФЕД", който  може да се намери в антикварните магазини. Но това което удивило полицая най-много са били документите на мъжа. Когато показал комсомолския си билет, който бил като нов, със снимка на мъжа както изглеждал в момента. Полицаят решил, че човека не е добре психически и са го откарали в психиатрична клиника.
   Направен е  видеозапис  в частна психиатрична клиника. Медицинската сестра Елена Михневич казва за Сергей : " Спомням си , че беше странно облечен и  поради някакви причини не искаше да си свали палтото и въобще беше доста разтревожен. Когато ми позвъниха по GSM-a, той гледаше така, сякаш вижда за първи път мобилен телефон. Разбрах , че са ни доказали труден пациент"
Младежа не е искал да се разделя с никаква своя вещ.
Д-р Крутиков разказва,че пациента е гледа все към стенния часовник. Доктора започнал разговор:
- Ако мълчите през цялото време и не намерим общ език , ще ми е трудно да ви помогна
- Не съм уверен , че ми е нужна вашата помощ
- Защо така мислите
- Коя дата сме днес ?
- 23 април 2006г
- Последно което помня е сряда ,23 април 1958г.
- Това е доста интересно. Искате да кажете ,че от ваша гледна точка сте в бъдещето
- Не знам
   По принцип това прилича на времева дезориентация. Като правило такива симптоми в организма  изпълняват защитна функция.  За хората, особено тия, които са преживели сериозна травма или стрес, по принцип е свойствено да бягат от реалността и при споменаването  ѝ те се чувстват много неудобно, но в случая с този млад човек не било така.
- Хайде да се запознаем все пак  най-напред.
- Казвам се Сергей Пономаренко . Роден съм В Киев на  17 юни 1932г.
- Вие изглеждате на 25-26 г. но в никакъв случай не изглеждате роден 32-ра година
- Аз съм на 25 - можете сами да прочетете.
- А може ли да си припомните момента след който сте се оказали в нашето време
- Бях сам и реших да се поразходя. Взех фотоапарата си и вече в двора  видях странен обект.
Той приличаше на камбана, но беше нещо друго и летеше по странна траектория. Сложно ми е да обясня и по-добре да проявите лентата и тогава може да ви стане ясно.
    Младежа гледал висящият на стената часовник  и казал, че стрелките са спрели. Попитал  доктора колко е часа. Времето изоставало. Стенния часовник показвал  1:30, а часовника на ръката  на доктора показвал същото време, макар да е говорил с младежа не-по-малко от половин час. Когато младежа излязъл от стаята, часовниците започнали да работят но с изоставяне от 32 минути.
Доктор Крутиков потърсил специалист, който да може да работи със стара непроявена фото лента, който се удивил на старата лента с 36 пози. Тя била в отлично състояние, а не както се очаквало да е стара и разпадаща се 40 годишна лента. Извадили няколко снимки, които накарали доктора да се замисли над това по какъв начин е могъл да ги фотографира неговия пациент. На първата снимка се оказал добре познат на доктора изглед  от края на 50-те години, на следващата е бил изобразен млад човек много приличащ на Сергей Пономаренко. На следващата снимка била симпатична девойка около 20 години. Доктора предположил, че тя е позната на Пономаренко. И на последната снимка е бил зафиксиран  обект, както казвал Пономаренко, приличащ на камбана.

-Аз искам да се върна в моето време. Сега виждате,че аз не лъжа  -казал Пономаренко

След като излязъл от стаята на доктора, той се отдалечил в коридора и ... "изчезнал"- това било записано от камера за наблюдение в коридора.... на 3-тия ден от пребиваването си в частната клиника, чийто прозорци са били обезопасени с метални решетки и само един вход-изход.
   В своята анкета, той е посочил информация за адреса си и за това , че се е родил в Киев в 1932 г. и за това, че е стажувал  в Киевко метроподеление. Тези данни  са проверени в полицията -  адреса му е на улица, която вече я няма и на мястото където е живеел има построен  9 етажен блок - так където е бил намерен. Съгласно оперативна информация, Сергей Пономаренко е изчезнал  през 1978г. В архивите е останала и негова снимка и описание. На тази снимка той изглежда същият, но -възрастен?(на 46г.). В описанието е записано:" той е излязъл от дома си  с фотоапарат ФЕД и не се е върнал."
    Уфолозите се мъчат да докажат невероятното и да представят следната поредност от събития -в 1958 г. младият човек е попаднал в бъдещето, а именно в 2006г. След това той се е върнал обратно и благополучно е живял в Киев още 20 години до 1978г. Какво е станало с него по-нататък остава загадка.
За друг пътешествек във времето говори фотография от Канада от 1951г. , на която ясно се вижда млад мъж облечен съвсем необичайно- с тениска, с тъмни очила, с необичайна за времето подсрижка. На едно видео от снимачната площадка  на филм на Чарли Чаплин ясно се вижда преминаваща жена, която държи ръката си на ухото и се държи като човек говорещ по мобилен телефон.
   В един аудиозапис  от радиопредаване се говори за невероятно предсказание направено през 1958 г. Познайте кой го е направил? ..... Сергей Пономаренко.... той говорил ,че след 40 г ще има изкуствено сърце, за което е прочел от вестник докато е бил в клиниката.
След изчезването на Пономаренко, докторът е решил да потърси някой жив  познат на Сергей Пономаренко. Той  открил  жената  от снимката. Когато я попитали дали помни Сергей Пономаренко, който е изчезнал през  1978 г. тя е отговорила ,че той е жив и трябва да се върне. Валентина Кулич е била същата жена от снимката на Сергей Пономаренко. Валентина и Сергел са били добри приятели. Тя е запазила една снимка със Сергей направена през 1958 г. Като се сравнят двете снимки - от фотоапарата на Сергей и нейната е очевидно, че са едни и същи хора.
Валентина, разглеждайки снимката от фотоапарата на Сергей споменала важни детайли.Тук съм около 16 . Питат я:"Вие вярвате , че  Сергей и до сега е жив?"
И тя отговаря:"Серьожа беше странен човек Той говореше такива неща, за които не можеше в това време да се помисли. Той мислеше ,че вижда бъдещето. Нещо в него се измени и той започна да пише по вестниците, по радиота и да разказва такива необичайни истории."

Доктор Крутиков  се обърнал към държавния архив - открил лента която е лежала в архива почти 50 години се  е съхранила добре.Това, което разказва нейния герой прилича на невероятно точно описание на технологии от бъдещето - той описва микровълновата печка с таймер.
 За 3 дена пребиваване в  в клиниката  от 2006 г., Сергей Пономаренко е обърнал внимание на микровълновата печка, на телефоните, задавал е въпроси и е чел вестници и списания.
    Валентина Кулиш казва че Сергей не е  можел да разбере защо до него спират часовниците.
Веднъж тя намерила   в пощенста си кутия писмо със снимка от Сергей Пономаренко, на която той бил на 46 години - възрастта на която изчезнал през 1978г. Снимката е правена в Киев и зад гърба на Пономаренко се вижда  десния бряг на Днепър. Възможно ли е това? Тази фотография е от бъдещето.
     Валентина Кулиш е убедена, че на обратната страна на снимката Сергей е написал собственоръчно: "С мен всичко е наред. Ще се постарая да се върна ".


Няма коментари:

Публикуване на коментар