27.12.2017 г.

Време и размисли

Винаги ме е вълнувало времето и ми се е искало да мога да се върна назад в него  за мога да предотвратя някои беди. Искало ми се е да ида напред в него, за да знам какво може да стане и също ако не ми харесва да го променя. Уви - не мога .
Веднъж в един филм чух да сравняват времето с река която тече  и по течението  нещо си заминава , а друго идва .  С преминаването на годините  като ,че ли за мен времето започна да тече по- бързо. Чувах и от други хора ,че времето се е забързало,но като че ли е от възрастта- колкото на повече години си,толкова времето тече по-бързо. Според мен времето тече за различни хора  с различна скорост и това ги кара да си променят честотата-ако не съумеят да я променят,то те страдат.
  Чела съм от различни източници, че там в Отвъдното нямало време.
Според мен времето е субективно и неговата скорост е различна в различни периоди от нашето съществувание на таз Земя. Случвало ми се е  изминала секунда да ми се струва като час, случвало ми се  е и час да ми изглежда като секунда - а часовника си отброява неговото време.
  Някъде пак бях чела , че честотата на Земята се променя и затова времето се било забързало- но пак казвам - това е субективно.
 Обичам да гледам филми с"машина на времето", даже  се появиха разни статиии как тайните служби в САЩ и Русия я имат тая машина. Ако се знае бъдещето , то значи вече се е случило и времето е нещо като кинолента ,на която е запечатан живота на Земята и се върти и върти и ние сме си все там - на частта от лентата "живот" където ни има.
Как да излезеш от лентата и да се върнеш назад  или напред - не става .... тия обаче които са извън лентата го могат.
 И така , моето заключение  е , че  всичко е предопределено още от нашето раждане-лентата"живот" се прожектира и прожектира и затова някои хора има "дежа ву" - т. е на тях вече им се е случвал момента в който са и те го познават.
 Като свържем и  казаното в Библията "В началото бе словото и словото бе у Бога ( разбирайки го буквално) , следва , че "живота" е една екранизирана книга , в която всички ние сме герои :)
Неведоми са пътищата Господни !

Някой някъде ни гледа и се забавлява , а ние се мислим за "голямата работа".

Ето и един интересен и изчерпателен материал по темата, който ми е направил впечатление :Тайната на времето. Разбий представата си за него такова, каквото го познаваш!

Няма коментари:

Публикуване на коментар