22.03.2021 г.

COVID-19- Ваксини, лекарства

Откакто почна да се разпространява вируса SARS-CoV2, който причинява тежък остър респираторен синдром коронавирус 2 , Коронавирусна болест 2019(COVID-19), аз непрекъснато се интересувам от светоните изследвания по въпроса.

Вируса е една капсула с шипчета и вътре си има генетичен материал - не е жив -то е нещо като шипчесто яйце-много малко. Гледа да се закачи и да влезе  в наша клетка, за да се  размножи-  като ксерокс става нашата клетка.  Не бива да го допускаме до клетките си или ако успее да влезе не бива да допускаме репликацията му- това съм разбрала.

Доста материал натрупах в главата си и всъщност крайното решение на тоя въпрос, до който са стигнали и доста лекари е ,че на по-голямата част от населението му липсва витамин D и от там идва това възпаление, което последва от вируса.

Доста хора не знаят, че всъщност им липсва тоя витамин, а на по-възрастнте липсва почти на всички . 

Трябва да има профилактика  за витамин D - задължително. Правилните нива на витамин D са от съществено значение за борба с коронавирусите. Нивото на витамин D не може да се оправи с  пиене на висока доза витамин D и да очаквате до седмица да ви се нормализира нивото- не ставало така.Ако имате ниско ниво на витамин D , трябва ви месец-два  да пите по висока доза от витамин D за да достигнете нормалните му нива.

Д-р Райън Коул е главен изпълнителен директор и медицински директор на Cole Diagnostics, една от най-големите независими лаборатории в щата Айдахо.

Той заявява: „Няма такова нещо като„ сезон на грип и настинка “, а само сезон с нисък витамин D“

След това д-р Коул обяснява, че по закон правителството не може да използва експериментални ваксини върху населението, ако вече има ефективно лечение. Така че всички настоящи експериментални COVID "ваксини", за които самият д-р Коул признава, че НЕ отговарят на легалната дефиниция за "ваксина", всички са незаконни, тъй като има терапии като витамин D, които са ефективни при лечението Пациенти с COVID, както и по-стари вече одобрени от FDA лекарства като Ivermectin

Много мога да разказвам  за това какво  и защо да пиете , но за да не ставам многословна ще ви кажа само аз какво пия профилактично за да се защитя от вируса: пия в елементарни количества 

 •  витамин D3 по 1000 UI всеки ден, но зависи колко с а вашите лични показатели при изследване . Установено е че  75% от населението на Земята има недостиг на витамин D.  Установено е ,че колкото е по-тъмна кожата ,толкова по малко ще абсорбира витамин D от излагане на слънце т.е  ще ви трябва повече време да се напичатена слънцето. Ако имате подкожни мазнини в повече-също по трудно ще абсорбирате витамин D.Целта е да се поддържат нивата на 25 OH витамин D в кръвта на 40-70 ng / ml (Повечето лекари ще кажат вие, че ако имате повече от 30 ng / ml е добре, но имуномодулиращите ефекти започват над 40 ng / ml)., 
 • витамин C по 500-1000мг на ден(може да си го набявяте от лимони,плодове , зеленчуци) 
 • ЦИНК -по 15 мг на ден (има го в тиквените семки, боб, бадеми,кашу, червено месо) ,
 • Магнезий (има го в ядки семена риба бобови храни,банани и др.), 
 • OMEGA3 мастни киселини (EPA + DHA)-има го и в мазните риби.
 • Пия също всеки ден по една чаша ЗЕЛЕН ЧАЙ  или черен чай до обед , РПЙБОС чай като следобен чай, - ето и изследвания за зеления чай  Значително инактивиране на SARS-CoV-2 от катехин от зелен чай , Епигалокатехин галат от зелен чай ефективно блокира инфекцията на SARS-CoV-2 и нови варианти чрез инхибиране на свързването на шипове с рецептора ACE2
 • лягам си преди 23 ч и се наспивам се добре -  за да имам добри нива на мелатонин , 
 • не ходя в затворени помещения с много хора без добра маска ,
 • мия си редовно ръцете със сапун и 
 • да съм спокойна

Пиенето на  ЗЕЛЕН  или ЧЕРЕН ЧАЙ всеки ден поне по 1-2 чаши и предпазава от COVID-19 (ама истински зелен чай - не от пакетчета).И ако не ядете достатъчно храни, които да ви набавят цинк  ,пийте си и ЦИНК. Ето го и изследването:   biorxiv.org

 Цинка се изчерпа в организма ви  ако ядете много въглехидрати. Захар и стрес изчерпва цинка. 

 Ако имам и най малко съмнение , само даже леко ако ме придразни гърлото, или почна леко да покащлям взимам  веднага следните мерки-  вземам:

 • Витамин С, Цинк,витамин D магнезий, Омега3, Зелен чай  и Ройбос.
 • витамин А , защото витамин А се изчерпва по време на инфекции. 
 • аспирин- помага-Американско проучване показва, че приемането на ниски дози аспирин намалява риска от тежест и смъртност при заразяване с COVID-19. 
 • ще проветрявам помещението често- е аз си имам и пречиствател на въздуха, който има UV лампа (въздуха в града ни е мръсен и почвам да кашлям и без вирус).
 • Почвам  да  хапвам по 1 лъжичка  мед(1g/kg на ден) с черен кимион(80mg/kg на ден ) разнесено 2-3 пъти в деня (доказано ускорява възстановяването- Ефикасност на мед и Nigella sativa срещу COVID-19 ).  
 • може вместо черен кимион да пия куркума с черен пипер.
 • - Правя си  инхалация на всеки час,още при първите симптоми. Инхалацията се прави, като сложа едно канче с вода на котлона и го чакам да започне да завира и намалям котлона на 1 (водата не трябва да ври)  и слагам във водата няколко карамфила(подправка,която си купувам от билкова аптека и гледам да има по-едри и цели пъпки-там  има евгенол) ) и щипка сода  и една капка масло от чаено дърво.Слагам си една хавлиена кърпа над главата така и започвам да вдишвам през нос и уста  от изпаренията- и така около 5 минути.Това много помага и убива вируса. Като излизам навън (извън  къщата) , си слагам 1-2 карамфилчта в устата и си ги смуча по пътя. Те дезинфекцират устаната кухика пък и носа-така нямам проблем и да си сложа маска.
 • Ако имама посериозни симптоми ,ще пия и  ГЛУТАТИОН - хранителна добавка  (250мг два пъти дневно).Той подпомага детоксикацията и помага в борбата със свободните радикали, молекулите, които могат да увредят клетките, когато има твърде много възпаление в тялото. Предварителните констатации предполагат, че изчерпването на глутатиона може да окаже значително влияние върху Прогресия на COVID-19. Неговата антиоксидантна активност, подобрява функция на няколко клетки на имунната система, глутатионът също показва антивирусна активност което води до намалено вирусно натоварване
 • Ям и ананас тъй като той съдържа бромалаин , а той инхибира SARSCov-2 инфекцията в клетките-ето изследване-Бромелаинът инхибира SARS-CoV-2 инфекцията в клетките VeroE6, бразилски орех(2 ореха на ден) ,койти съдържа селен
 •  За по-бързо възстановяване трябва да се пие витамин В12 и витамин B3 (никотинова киселина)
 • От както съм взела тези мерки, даже не съм  се разболявала и от настинка-то не че може да се различи ,защото откакто се появи тоя коронавирус,сякаш само т това може да боледува човек:)

- Може да прочетете - Dietary and Protective Factors to Halt or Mitigate Progression of Autoimmunity, COVID-19 and Its Associated Metab (En)- тук всичко  пишат
 • Антибиотик се пие само при доказана бактериална инфекция-това е моето разбиране, т. в началото заболяването е само вирусно и трябва да се пият противовирусни лекарства. Вирусната инфекция не е бактериална- поне в началото на заболяването. Задължително след антибиотик се пие пробиотик - за възстановяване на чревната микрофора.Оказва се че добрата чревна микрофлора може дори да ни предпази от инфектиране с вируса,защото ни подобрява имунитета. 
Тук, в България, повечето лекари изписват в начална фаза на заболяването антибиотик  азитромицин или кларитромицин,  което показва малко по-ранно подобрение от контролна та група при изследването.   Макролидните антибиотици включват азитромицин, кларитромицин, еритромицин и спирамицин . Според онлайн проучване на над 6000 лекари в 30 държави през март 2020 г. , азитромицин е второто най-често предписвано лечение на COVID-19 и 41% от анкетираните съобщават, че или са предписвали азитромицин за COVID-19, или са видяли, че е предписано за това показание . Този преглед оценява доказателствата за безопасността и ефективността на използването на макролиди за лечение на COVID-19. В статията се казва, че няма доказателства за лечение на COVID-19 само с азитромецин , а от комбинацията азитромецин с хидроксихлорохин.
 •  Според Галина Раева( професор в Катедрата по фундаментална медицина, Факултет по биомедицина, FEFU) ,  коронавирус 2 също предизвиква разрушаване на бяла пулпа в далака, самата тъкан, произвеждаща клетки, отговорни за инфекциозен имунитет като Т-клетки и В-лимфоцити. Поради тази причина вторичните инфекции, коморбидни на коронавирус 2, са опасни за хората. Тялото просто няма с какво да отвърне. Пациентът може да оцелее само чрез големи дози антибиотици, докато най-важното е да не закъснявате, защото когато червените клетки започват да умират от недостиг на кислород, човекът започва да се задушава и да го спаси е още по-трудно. (Еритроцитите са основната цел за коронавируса ( ТОРС- CoV- 2 ). )


 Има и някои лекарства, които доказано предпазват  от вируса и хора които си ги пият заради заболяванията си да не ги спират:

 •  Статини

Изследователският екип стигна до заключението, че по-ниска смъртност, свързана с SARS-CoV-2, е наблюдавана при пациенти, лекувани със терапия със статини преди хоспитализация. Терапията със статини не трябва да се преустановява поради глобалното безпокойство на пандемията или при пациенти, хоспитализирани за COVID-19.Резултатите от проучването са публикувани в European Heart Journal - Сърдечно-съдова фармакотерапия. Ефект от терапията със статини върху смъртността, свързана с SARS-CoV-2 при хоспитализирани пациенти

Показателно е също така, че беше установено също, че пациентите с COVID-19, които са приемали статини преди хоспитализация, също се възстановяват по-бързо от тези, които не приемат лекарства за понижаване на холестерола.Д-р Даниелс добави: "Открихме, че статините са не само безопасни, но и потенциално защитни срещу тежка инфекция с COVID-19. Статините по-специално могат да инхибират SARS-CoV-2 инфекцията чрез своите известни противовъзпалителни ефекти и свързващи способности, тъй като това може потенциално да спре прогресията на вирусът."

 •  Калциеви антагонисти- лекарства  при  високо кръвно съдъжащи нефедипин, фелодипин и други лекарства блокиращи калциевите канали.

Одобрените от FDA блокери на калциевите канали инхибират инфекциозността на SARS CoV 2 в епителните белодробни клетки

Аз боледувах 2018 година от някакъв подобен вирус, който тогава го наричаха грип- със същите симптоми - висока атемпература, която с никакво лекарсто не можех да смъкна( единствено ми смъкна температурата компота от малини- невероятно действие :) , мъчителна кашлица (единствено ми помогна инхалацията над  гореща вода с 3 карамфилчета и малко сода в нея - кърпа над главата и дишам парата през нос и уста - невероятно добре се почуствах) , накрая имах изгубен вкус и мирис - е там вече не беше добре, защото се оказва че по тоя начин вируса влиза в мозъка и прави възпаления, но това го научих после, като почнаха да обяснявах какво правел SARS-Cov2. Иначе нашите доктори ми разправяха ,че това че ми се вие свят и станах като малоумна (то било мозъчна мъгла) ми било от възрастта :) и всички ми изписваха съдоразширяващи лекарства от което не ми ставаше по добре. Оправих се ама трябваше да  седна  и да чета чета докато си изнамеря природни лекове.(привърженичка съм на природните лекове) . Ето една статия за грипа 2018 в Германия - то и тук в България си беше така- и доста хора починаха тогава  В Германия умряха 25 000 души от грип и нищо не последва. А днес?

 Да и аз познавам хора,които почината от Ковид.... но всеки случай си е отделен и ако има грешки не могат да се върнат назад.Затова точно ви споделям някои простички методи за предпазване от вируса.То всъщност доста може да се говори по темата.

Сега за ваксините - бях решила ,че ще изчакам да мине време за да видя как действат тия ваксини, защото  детето ми пострада след една ваксина  навремето и сега съм  резервирана .

Бях изчела и изгледала разни учености , доктори  и форуми . Стигнах до извода ,че тия ваксини няма да ни върнат"нормалното" - те са като ваксините против щам на грип-имаше ваксини, но си имаше и грип. Даже сега някои лекари говорят ,че в страни където е имало масова ваксинация против грип,сега има по висока смъртност от ковид. Така ще е и с тоя вирус- ще се ваксинират всяка година и пак ще си има ковид  с някой пореден щам. Тия дето се ваксинират ще ги карат пак да се ваксинират , но не им дават никаква гаранция че ще оцелеят или нещо рак няма да ги хване или нещо друго.

 Ето какво пише в листовките им

 Ваксината AstraZeneca -bda.bg/images/s..Vaccines_Covid19/anx_150842_bg.pdf


Ваксината Comirnaty срещу COVID-19, произведена от Pfizer/BioNTech-bntnews.bg...3.pdf


 Ваксината Johnson & Johnson COVID-19  разработена от Janssen Vaccines в Лайден в Холандия -ema.europa.eu/e../covid-19-vaccine-janssen-epar-product-information_bg.pdf

Четете и сами си преценявайте и за страничните ефекти и за това дали  тая ваксинация ще спре разпространението на вируса.
После чета  какво е генотоксичност, защото не ми е ясно (аз не съм лекар,но това не значи ,че не мога да мисля  да се интересувам) :
Генотоксичността е генетично понятие и се определя като разрушителен ефект върху генетичния материал на клетката (т.е. ДНК и РНК), който влияе върху нейната цялост. Генотоксините променят молекулярната структура на клетъчните информационни вериги на живите организми, като ДНК или РНК, и очакваните Той причинява мутация далеч над нивото. Така че това е мутаген. Генотоксините съдържат както радиация, така и химически генотоксини.
Веществата с генотоксичност са известни като генотоксини. Генотоксините влияят на генетичната информация и имат три основни ефекти върху организмите:
    • Канцерогенни или причиняващи рак агенти
    • Мутагени или мутиращи агенти
    • Тератогени, причиняващи вродени дефекти
Мутациите създават редица проблеми в живите организми, от рак до голямо разнообразие от заболявания. Регулаторните органи по света изискват данни за генотоксичния потенциал на новите лекарства като част от процеса на оценка на безопасността. Обикновено се провеждат предклинични проучвания, за да се получи основният токсикологичен профил на новите лекарства. Токсикологичните данни помагат при прогнозиране на възможния риск и оценка на ползата от лекарството и се използват за оценка на безопасността и ефикасността на лекарството. 
 Значи какво ?  - не са провеждани изследвания нито за генотоксичност нито за канцарогенност(иначе са честни-пишат си го) тъй като не се очаква- ( и ако се разболеят ваксинираните от рак след 2 години  ще ахнат от изненада ли какво ? )...не се очаквало да имат ваксините генотоксични или канцарогенен потенциал...  Една нормална ваксина се разработва и тества в ородължение на 10-15 години . Такова нещо като сега  не е имало те сега  направо си правят експеримент .

 Да не говорим че има хора ,които са  починали след ваксиниране и не само от Astra Zeneca ,а и от Pfizer - в Израел ги ваксинират масово с тая ваксина и си имат форум и група във фейстбук ,където си споделят какво им се е случило след ваксиниране - http://www.nakim.org/ Ето примери с превод от иврит публикувани след 20.03.21г


Европейската база данни за доклади за предполагаеми лекарствени реакции,  EudraVigilance , вече проследява доклади за пострадали и смъртни случаи след експерименталните „ваксини“ срещу COVID-19.

Техният доклад до 13 март 2021 г. изброява 3964 смъртни случая и 162 610  пострадали след инжекции на три експериментални изстрела на COVID-19:(връзките се отварят бавно и ако не се отворят презаредете).Това е публична информация, финансирана от Европейската агенция по лекарствата (EMA), но очевидно е цензурирана от корпоративните медии

При 42 млн дози COMIRNATY (Pfizer/BioNTech) са докладвани 94 303 случаи на странични ефекти: 0,22% странични ефекти или един на 445 ваксинации;

- При 2.6 млн дози Moderna Covid Vaccine - 4550. Това са едва 0,17% странични ефекти от всички поставени дози или един на 571 ваксинации;

- При 9.2 млн. дози ChAdOx1-S (AstraZeneca/OxfordUniversity) - 28 042. Това са едва 0,3% странични ефекти от всички поставени дози или един на 328 ваксинации.

460 мъртви 243 612 отчетени пострадали от ваксини COVID-19, отчетени във Великобритания  414).

 Може да видите още : Щетити от ваксините срещу Covid19.Обществения диалог с всички специалисти е просрочен


Има  лекарство Ивермектин 

Данните от клиничните изпитвания по-долу твърдо подкрепят твърдението, че сега е намерено много ефективно лечение на Covid-19 за всички стадии на заболяването: ИВЕРМЕКТИН -https://ivmmeta.com/

В България има издадено разрешение за употреба  от 15.01.2021- за Хюмеверк, в който активното вещество е ивермектин
 За съжаление   се набляга на ваксинацията , а не на профилактиката и правилното  и доказано вече лечение .  
Вируси разни- може ли една ваксина да те опази от всичките вируси .
Казвам го това защото съм чела за опасения  за поява на реконбинирани вируси  след масовата световна  ваксинация - създавали се условия . Източник - Наказателна жалба, свързана с ваксини

Вирусите имат голяма способност да заместват части от генетичния си материал от момента, в който участващият вирусен геном е от същия тип (независимо дали е ДНК или РНК) и те споделят подобни генетични последователности.Този процес се нарича рекомбинация "Рекомбинираните" вируси са резултат от повторни комбинации от вирусен генетичен материал ... тоест гени, които имат някои последователности на един вирус и някои последователности на два вируса ...В някои случаи рекомбинираният вирус е много повече смъртоносен от оригиналния вирус и може да причини сериозни заболявания.Разбира се, това явление може да се случи само ако генетичен материал от поне два вируса се озове в едни и същи клетки, което за щастие е много рядко в природата, тъй като изисква тези клетки да бъдат замърсени с поне два вируса. Но с участието на човешката ръка това явление можело да стане много по-разпространено.

Реконбинирания вирус е като бебе на два вируса, които се срещат в една и съща  клетка и са си близки по ген - просто се рекомбинират и си раждат бебе- вирус(това си е лично мое обяснение нагледно :)),което в един момент може да е по-голям злодей от родителите си вируси. Затова и вероятно и Бил Гейтс приказва ,че може да се появи вирус при който да  има по голяма смъртност
Може давидите и следващата ми публикация за ваксините

 Всеки си решава за себе си -аз тук ви разказах  как се предпазвям и какво мисля и за ваксините и каква информация има достъпна за тях.
 
Това е от мен засега . Бъдете здрави !

ОТКАЗ ОТ ОТГОВОРНОСТ :Това, което  съм описала е , което  по моя преценка приемам и какво препоръчвам на семейството и приятелите си. Това по никакъв начин не е медицински съвет за обществеността, при липса на консултация с лекуващия лекар.

Няма коментари:

Публикуване на коментар