Суверенният индивид и цифровата валута

 През 1997 г. двама писатели публикуват произведение, озаглавено „Суверенният индивид: овладяване на прехода към информационната ера“. Джеймс Дейл Дейвидсън и Уилям Рис-Мог написаха крийн за бъдещето на човечеството. Удивително дуо от автори успя да излезе с идеите, които днес съставляват същността на криптовалутата. Те описаха Биткойн с изненадваща точност десет години преди всеки, включително Сатоши Накамото.

„Сега появата на информационната ера предполага нова революция в природата на парите“, започва раздел в средата на книга, написана в края на 90 -те години. „Когато кибер търговията започне, това неизбежно ще доведе до кибер пари. Тази нова форма на пари намалява способността на националните държави в света да определят кой да стане суверенна личност. Важна част от тези промени ще дойдат от въздействието на информационните технологии върху освобождаването на притежателите на богатство от отчуждаване чрез инфлация “, пишат те.

Суверенният индивид: Как да оцелеем и да процъфтяваме по време на разпадането на социалната държава.


Лорд Уилям Рис-Мог почина през 2013 г. на 84-годишна възраст. Той беше известен през целия си живот, че се придържаше към раирания костюм, след като всички останали се отпуснаха. Той пишеше на ръка, дори с вездесъщите компютри и текстообработващи устройства. Той дори отказа да шофира.

Той беше на около 67 години, когато той и неговият съавтор, г-н Дейвидсън, написаха: „Скоро ще плащате за почти всяка транзакция през мрежата или световната мрежа едновременно с публикуването й, използвайки кибер пари. Тази нова цифрова форма на пари е предназначена да играе ключова роля в кибер търговията. Той ще се състои от криптирани последователности от многостепенни прости числа. Уникални, анонимни и проверими, тези пари ще съхраняват най -големите транзакции. Те също ще бъдат разделени на малка част от цената. Търговията ще се осъществява с едно натискане на бутон на пазара на едро без трилиони долари без граници “, прогнозират те.

Освобождаването на пари означава освобождаване на хората. Те обясняват: „Всяка транзакция ще включва предаването на криптирани многостепенни числа. За разлика от хартиените пари, емитирани от правителствата в ерата на златния стандарт, които биха могли да бъдат дублирани по желание, новият цифров златен стандарт или неговите еквиваленти от бартер е почти невъзможно да бъдат фалшифицирани по фундаментална математическа причина, че е почти невъзможно да се отгатне продуктът на многостепенни прости числа. Всички разписки ще бъдат наистина уникални. "

„Проверката на цифровите разписки изключва тази класическа целесъобразност за отчуждаване на богатството чрез инфлация. Новите цифрови пари в ерата на информацията ще възвърнат контрола върху обмена на собственици на богатство, които искат да ги запазят, а не с националните държави, които искат да ги контролират. "

„Използването на този нов киберман ще ви освободи значително от властта на държавата“, обобщават своите прогнози Джеймс Дейл Дейвидсън и Уилям Рис-Мог.

от bitexpert.io

Коментари

Популярни публикации от този блог

Филми за КРАЯ НА СВЕТА

Детето Славик - руският ангел и неговите пророчества.

Звуци от ПРИРОДАТА,музика за РЕЛАКС и ПОЧИВКА