21.05.2012 г.

Ще дойде Осмият и ще подпише окончателен мир

Групата на осемте, съкратено Г-8,  е група от осем икономически най-големи държави - Великобритания, Германия, Италия, Канада, Русия, САЩ, Франция, Япония, които заедно представляват около 65% от БВП в света.Групата Г-8 е създадена от Франция през 1975 година като Г-6, в която участват правителствата на шест държави: Франция, Германия, Италия, Япония, Великобритания и Съединените Американски Щати. През 1976 година, Канада се присъединява, и името се променя на Г-7. Чак през 1997 групата приема сегашния си вид, с присъединяването на Русия.(ОСМИЯТ)
Срещата на върха на лидерите на Г8 се провежда в средата на всяка година и продължава три дни. Целта ѝ не е да се изчистят малки проблеми между страните, а да се обсъждат въпроси от световно значение.Групата бива критикувана за това, че не приема нови членове, като например Китай, чиято икономика вече надминава всички, освен САЩ.
Баба Ванга е била казала: "Ние сме свидетели на съдбоносни събития. Двамата най - големи ръководители в света си стиснаха ръцете.(става дума за Р.Рейгън и М.Горбачов. Но ще мине много време, ще изтече много вода, докато дойде осмият, който ще подпише окончателния договор за мира на планетата.Но това ще е началото на края." (януари 1988 г.) .Дали не е виждала осмицата на Г8? Възможно е . Тази група се стреми да решава по мирен начин проблемите на планетата ни.

Обща снимка на лидерите на страните от Г-8 и ЕС (от ляво на дясно): Председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу, премиерът на Русия Дмитрий Медведев, премиерът на Япония Йошихико Нода, премиерът на Канада Стивън Харпър, президентът на Франция Франсоа Оланд, президентът на САЩ Барак Обама, германският канцлер Ангела Меркел, премиерът на Великобритания Дейвид Камерън, премиерът на Италия Марио Монти и председателят на Европейския съвет Херман ван Ромпой
© Philippe Wojazer


18-19 май 2012 г., лидерите на Великобритания, Канада, Франция, Германия, Италия, Япония, Русия, и ЕС се присъединиха към президента Обама в Кемп Дейвид за годишната среща на върха на Г8. Лидери се срещнаха за справяне с основните глобални икономически, политически проблеми и предизвикателствата със сигурността , включително енергетиката и климатичните промени, сигурността на храните и храненето, икономическия преход в Афганистан и преходи, които се провеждат в Близкия Изток и Северна Африка.(ДекларацияИнформационен център )

и   години по-късно....Владимир Путин на официално посещение в Италия,по време на съвместна пресконференция с италианския премиер Matteo Renzi,, в отговор на въпроси на репортери, каза, че в момента на Руската федерация няма никаква връзка с "Голямата седморка"


Няма коментари:

Публикуване на коментар