30.06.2012 г.

Свършека на времето


От 1970г изследователя Терънс Маккена (починал 2000г), изучава древната китайска ситема за гадаене И-Дзин(Книга на промените) и е разработил,на основата на математически графики и хексаграми, програмата" Времева вълна нула".
Маккенна е получил математически алгоритъм, който изглеждал  като календар и описвал всички минали и бъдещи промени в нашата цивилизация. Когато Маккена  наложил получните модели на И-Дзин на историческата линия на времето, той направил шокиращо откритие - през декември 2012г. графиката напълно пада до нулата и отива в безкрайност. Не  е известно какво ще стане в този ден, но е ясно че ще бъде най значимият ден в историята на човечеството. "Аз предсказвам най-невероятното събитие  през 2012г....Ние потъваме все по-дълбоко в тази неиследвана териториия.... и това плаши хората." Концепцията на теорията е замислена  и разработвана от Терънс Маккена в началото на 70-те до смъртта му през 2000 г.  Вижте видеото"Времева вълна нула-2012"- на руски език


Това е само една теория, но според субективната преценка на някои хора(и според мен)  времето се е ускорило(забързало). Денонощието все едно не е 24 часа  а 16 часа. Деня е толкова кратък .Часовете като, че ли летят (минават много бързо) и не може  да се свърши кой знае колко работа. Това е може би и от това , че нещата като телевизия и интернет ни крадат от личното време и това прави личният ни живот  по празен.  Живота е станал по динамичен пълен с информация . Говори се, че това забързване на времето ставало заради предстоящия квантов скок.

 Подобно на материята, времето също е възприятие и не е безусловно, съществува момент, в който то бива създадено. Накратко, времето се състои от няколко частици информация, скрити в мозъка под формата на памет, то се поражда от сравнението между отделни образи. Ако човек няма памет, то той ще живее единствено в настоящия момент; неговият мозък няма да може да извърши тези интерпретации и следователно той няма да притежава никакво усещане за време.
В календара на древните маи  разглеждат времето на цикли – общо девет, като всеки следващ цикъл е 20 пъти по-кратък от предходния. Това означава, че и процесите в света се ускоряват с 20 пъти – светът се променя и забързването на времето е израз на тази промяна.
Вижте "Къде отива времето?"TV7-Разговор в студиото с Димитър Божанов – писател, и Красимира Кирчева - астролог. Божанов каза нещо което не бях чувала преди:" Маите преди близо 3000 години  са били наясно какво ще се случи. Наричат го "Ерата на огледалата" и казват- вие ще видите най-големите си мечти проявени много бързо, обаче ще видите и но и най големите си страхове проявени също страшно бързо".
Това ме подсети за "Огледалата на Козерев". Николай А. Козирев, руски учен и астроном-един от първите в Света който говори за времето като енергия и всички процеси във Вселената протичат с поглъщане или излъчване на тази енергия.Той счита ,че времето има физически свойства,то  е материално, може да се свива, разширява, да изменя скоростта си и плътноста си.
Той вярвал ,че ако се направи  инсталация която може да влияе  на времето, човек може да пътешества в миналото и бъдещето. Ученият е обърнал внимание на огледалата, по точно на отражението в тях. Основната му идея се заключава в това , че огледално отразения свят е свят с обратен ход на времето. Това не значи ,че там хората ходят назад- там също хората си ходят напред с лицето само, че са обърнати-сърцето им е от дясно.
Вижте"Огледа на Козерев"-на руски език

"Огледалата на Козерев - експерименти в Сибир"- на руски език


Това което съм изчела и ви представих, ме навежда на мисълта, че  времето може да почне да тече наобтратно. Какво ли ще е и дали  ще помним сегашния си живот ако се случи?

 Учени от два испански университета предложиха радикална теория за движението на времето, която може да преобърне напълно представите ни за него. Макар на хората да им се струва, че времето започва да тече все по-бързо, може да се окаже, че и обратното е напълно възможно - то да „замрази” своя ход.  
Според учените, времето се забавя и ще го прави, докато изведнъж просто не спре.  Постепенната „загуба” на време не е видима за хората и ако теорията се окаже вярна, то спирането му ще стане факт едва след няколко милиарда години. А дотогава Земята ще е изчезнала отдавна.
За да си представим какво би се случило при такъв сценарий, изследователите казват, че просто трябва да погледнем някоя своя стара снимка. „Всичко ще замръзне като на моментна снимка, завинаги”, твърдят те.
Официалната теория е, че Вселената непрекъснато се разширява чрез някакво антигравитационно поле, наречено „черна енергия”. Но някои учените вярват, че щом „времето е било създадено при Големия взрив, то също така може и да изчезне – това е просто обраният ефект”.

Времето си отива от Вселената, смятат испански физици- тяхната статия е публикувана в авторитетното научно списание Physical Review D. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар