26.09.2012 г.

Слънцето си сменя полюсите

Астрономи казват , че от няколко месеца сме в период на повишена слънчева активност, което се случва веднъж на 11 г. Слънцето обръща магнитното си поле - Северният полюс става Южен и обратно. Така магнитното поле се обърква и се получават слънчеви петна - зони с повишено магнитно поле и с по-ниска температура. Те излъчват заредени частици, които, стигайки до Земята, се сблъскват с нейното магнитно поле и предизвикват магнитни бури.Дават се различни прогнози и все свързани със засилената активност на Слънцето, но никой с точност не може да каже кога Земята ще се окаже  точно срещу "обстрела" на голямо Слънчево изригване.Тогава ще бъде бъде най опасно. След голямо изригване на 11 март 1989 г., когато за 2 часа спира тока в Канада и някои американски щати, щетите са в размер на 9 млрд. долара само за 2 часа.

Според житните кръгове от 15 и 22 юли 2008г , именно от Слънцето трябва да очакваме опасност .

Астрофика Alexia Demetria(solarstormwarning.com) казва ,че Слънчевата система навлиза в междузвезден енергиен облак, което скоро ще доведе до глобална катастрофа. Млечният път е разделен от" тъмен разрив"  и скоро Земята ще премине през него. Тая "пукнатина" е осеяна с много космически отломки, които се състоят от стационарни скали и камъни, дори и астероиди, както и някои предмети, които са планетарен размер .Този  "тъмна разрив" е галактически гравитационната плоскост на Млечния път, който улавя всички  космически отломки. Тъй като Земята щяла да мине през тази равнина, ние сме можели да видим метеоритна буря от хиляди скали, които да  валят от небето , може би хиляди метеорити. Казват , че в различни страни по света отдавна са построени огромни дълбоки подземни бункери за оцеляване за 2012 г. и след това. Освен това, тази гравитационна равнина може да "възбуди" Слънцето и да дове до мощни х-класа слънчеви бури .Това са тези х-клас бури, които имат способността да генерира EMP събитие (електромагнитен импулс) като този, който удари Земята през 1859. Ако това се случи отново в днешния технологичен свят, Съединените щати ще останат тъмно за по малко от три минути, заедно с останалата част на света. Ще настане стахотен хаос. Нищо което е свързано с електрониката и електричесвото няма да работи.Казват че ще отнеме на-малко 6 месеца да се ремонтита ел.системата,но някои казват ще ще отнеме и 5 години. Колко сме се отдаличили от природния начин на живот!
Дали ще стане  така не се знае , но с навлизането на технологиите в нашия живот сме станали зависими от тях ! Аз пак ви казвам ,че със Слънцето играем на "руска рулетка"- до сега все не ни е оцелило - дано да е и занапред да е така, но всеки трябва да има готовност да се завърнем към живот без ток и електроника.
 Ето и едно филмче на което е показано къде сме в" Млечния път" и колко сме малкиВ сайта solarimg.org може да видите актуално състояние на магнитосферата,слънчевия вятър,магнитните бури и др.

Ето и едно филмче което показва красотата  на нашата Галактика  "Млечния път" гледана от Земята.


Но по повод  Апокалипстичните прогнози за края на Света четотох една позитивна статия  в страницата на "2012: поредната или последната" на списание Осем. 
Aвтора на тая статия  прави следното заключение "Няма причини да очакваме края на света. Освен ако сами не го предизвикаме!!!!" Варианти за това  как някои хора могат да навредят на цялото Човечество има много, но това е друга тема. Ние може да живеем в " Последните времена" , но тия времена може да   продължат векове-никой не знае ,единсвено само и единствено Бог знае кога ще е свършекът на Света. На нас ни остава да сме добри един към друг, да се обичаме  и да се радваме на тоя живот, защото е дар от Бог! Живота е едно чудо и трябва да го ценим!
Послеслов: До 11 август 2013 г Слънцето все още не е сменило полюсите си окончателно но смяната предстои скоро !

Няма коментари:

Публикуване на коментар