17.10.2012 г.

Житни кръгове от 23 септември 2012г в Мексико

На 23 септември в Мексико се е появил следния житен кръг:

Изочник:  Eearth-chronicles.ru

Според мен това са Меркурий и Венера и денят в който тия планети са една срещу друга ( а това според мен  е на  20 -24 октомври 2012г.), вероятно ще се случи нещо .


Това което се случи:

Послепис:

Ето и какво стана на 22-23 октомври 2012г.

Имаше значителни Слънчево изригване на 22 октомври 2012 г.,  "Х клас"- класа на най-интензивните изригвания. Х2 е два пъти по-силен от Х1, Х3 е три пъти по силен. Х-класа може да доведе до влошаване или прекъсване на тока и на радио комуникациите за около 1 час.Слънчевите изригвания са  мощни изблици на радиация. Вредното излъчване не може да премине през атмосферата на Земята, обаче когато е достатъчно интензивно може да наруши атмосферния слой, където са GPS и коминикационните сигнали. Това може да наруши радио сигналите навсякъде от минути до часове. Националната Океанска и Атмосферна Асоциация, която е официален източник на правителството на САЩ  за космически и метеорологични прогнози   и сигнали, категоризираха  радио затъмнение, свързано с това Слънчево изригване като R3, по скала от R1 до R5. Увеличаване броя на пристъпите на Слънчеви изригвания са доста често срещани в момента, тъй като Слънцето е в 11-годишен цикъл  към слънчев максимум, който се очаква през 2013. Хората са проследили този слънчев цикъл непрекъснато, тъй като той е бил открит през 1843 г., и е нормално да има много "факли" на ден по време на пиковата слънчева активност. Първия X-класа пристъп на текущия слънчев цикъл е станал на 15 февруари 2011 и е имало общо 15 X-класа факли в този цикъл, включително и този. Най-големият X-класа пристъп в този цикъл е X6.9 на 9 август  2011. Имаше 7-ми X-клас пристъп на 7 март 2012 г. с големина X5.4 . При този пристъп не беше насочено  изтласкване на коронарната маса (CME) към  Земята( и слава Богу)
 Слънчевата светкавица доведе до кратка радио недостатъчност, но нашето състояние не беше засегнато, тъй като огнището настъпи в зона, която не е насочена към Земята. 

Слънчево изригване на  23.10.2012:


В следващите няколко дни, хората ще усещат негативните ефекти на слънчевата активност. Експертите прогнозират магнитна буря - от слабо до умерено. 
Няма коментари:

Публикуване на коментар