22.10.2013 г.

Бившия президент на Калмикия е бил отвличан от НЛО

Кирса́н Николаевич Илюмжинов е  бивш президент на Република Калмикия, убеден будист, президент на международната федерация по шах, мажоритарен собственик ( с 52,2 %) на "Петрол Холдинг "АД и единственния президент който е заявил ,че е имал среща с извънземни

На 14-годишна възраст Кирсан Илюмжинов става републикански шампион по шахмат. Година по-късно става капитан на отбора по шахмат на Калмикия.

Завършва „Международни отношения“ с японски език в Московския държавен институт по международни отношения (1982-1989). Владее също китайски, японски, корейски и английски език.

Той е първият президент (1993-2005) и първият глава (2005-2010) на Република Калмикия.
На 11 април 1993 г. е избран за първи президент на Република Калмикия, на която длъжност е преизбран през 1995 (предсрочно) и 2002 г.
 Руският президент Владимир Путин го назначава на 24 октомври 2005 г. за глава на Република Калмикия за срок от 5 год, след като отмени местните избори.
По същото време, на 31-годишна възраст, той управлява повече от 50 компании, банки и борси с годишен приход 500 милиона долара, като е основател на някои от тях. Три години по-ранно той вече е спечелил първия си милион. По данни на редица медии след като става президент на Калмикия, Илюмжинов става президент на държавно-инвестиционната компания „Калмикия“, която притежава контролните пакети на основните промишлени и търговсли дружества на републиката.
 Преизбран е за президент на Калмикия за срок от седем години, което е нарушение на законодателството. През 1998 г. Илюмжинов издава указ, с който изпълнителната власт на републиката става подчинена на него. По времето, когато е президент нееднократно уволнява правителството.

 През 2010 г обаче  след последните  изцепки на Кирсан , които идват в повечко на Кремъл , президент на Калмикия става Алексей Орлов – събитие, което самият Кирсан не е вярвал, че ще се случи.
„Най-нормалното нещо е да печеля избори, защото съм много богат, което означава, че не съм корумпи­ран. Хората знаят, че нямам нужда да кра­да от държавния бюджет”, коментира политикът след последната си победа, ко­гато обещава мобилни телефони за всеки овчар.

  През същата година е убита Лариса Юдина, главен редактор на опозиционерския вестник „Съветска Калмикия днес“. Преди смъртта си тя написва редица изобличаващи Илюмжинов материали. За убийството на Юдина е обвинен съветника на президента по правните въпроси Сергей Васкин. По време на процеса Илюмжинов твърди, че убийството на журналистката не е политическо. По думите му Юдина се е занимавала с търговска дейност, която довела до смъртта й.
Докато бе президент на Калмикия, Илюмжинов е въведе в страната си култ към личността по подобие на Северна Корея.
Той назначи в президентството двамата си братя
- единият да ръководи държавните финанси, а другият да контролира вътрешното министерство и военните. Цялата столица на републиката - Елиста, бе окичена с негови портрети в цял ръст. Като всеки диктатор Илюмжинов бе и достатъчно ексцентричен- най-напред през 2001 той обяви, че е бил отвлечен от извънземни. Пред специално извиканите местни репортери разказа как прекарал известно време на летяща чиния, голяма "колкото футболно игрище". Върнали го на Земята, защото имал важно съвещание в президентството. "Убеден съм, че тази случка засили етнопланетарното ми мислене", заяви тогава Илюмжинов. И вкара в конституцията на републиката си чл. 11: "Всеки жител на Калмикия е персонално отговорен за това, което става на земното кълбо - за глада в Африка, озоновата дупка в Австралия и други световни проблеми." А през 2004 г.Илюмжинов подписа и декрет, с който узакони многоженството - на всеки калмикец бе разрешено да има до 10 законни съпруги.

   Връзката на Илюмжинов с България е много силна. По думите му българската пророчица Ванга му казва, че ще заеме двата президентски поста – на Калмикия и на FIDE.
Кирсан Илюмжинов редовно идва на Рупите и се покланя на гроба й: „На една от нашите срещи тук Ванга ме помоли да разгърна картата на Калмикия. Дълго се вглеждаше в нея с невиждащите си очи, след което постави палеца си върху едно място от картата и каза: „Тук има много нефт“. Пророчеството се оказа вярно. На същото място ние построихме голям завод за преработка на нефт». Затова още през 1993 г., когато става президент на Калмикия, той прави пророчицата почетен гражданин на републиката.


За първи път той е видял НЛО в детството си, когато е играл футбол с приятели в двора .
През 1997г е бил отвлечен на НЛО. Корабът е прилетял до балкона на жилището му в Москва и го "прибрал" на борда. Пилотите били  в жълти скафандри и изглеждали като хора с които е общувал с предаване на мисли. Излезли в космоса, след това се призимили на някаква планета, взели обурудване и полелетели по-нататък.Имал е диалог с тях, като ги е питал, защо не се покажат по телевизионните канали и да кажат,че са тук.Те казали ,че са не са още готови за това.  Върнали го след 2 часа. През това време безуспешно го търсили помощници на охраната му. Кирсан Илюмжинов е могъл да разкаже за този контакт едва след 4 години. Другите управляващи засега мълчат. По неговите думи, извънземните са се срещали и с други президенти и политици и са имали частни беседи с тях.

"Може би след още 141 години тук, в Калмикия, ще се състои междугалактическа конференция, казва той на гостите си. - Пътешествениците ще видят нашите усилия да подобрим живота и ще се изпълнят с гордост".

 След като става президент на Калмикия, Илюмжинов въвежда задължителни часове по шахмат в училище, което да гарантира обучението на нови шампиони.

Другата страст на Кирсан е саморекламата. Той обича да се показва в хански одежди

Според Кирсан Илюмжинов,не Индия, а Пловдив е мястото, където за пръв път се е играл шах! Тази абсурдна теза сподели Кирсан след официалната си визита в България миналия октомври. „Вие знаете ли, че в Пловдив са открити древни шахматни фигури, а това е един от най-старите градове в Европа? Първо се говореше за Индия, после за Персия, преди години бях в Монголия и там ми показаха 3500-годишни пешки от могилата на Чингис хан! А индийските са само на две хиля­ди. С учени от различни страни ще организираме кон­ференция за изследване на произхода на играта, която ще се проведе в Софийския университет”, за­яви Илюмжинов пред руския вестник „Комерсант”

Източници: оffnews.bg ,maximonline.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар