23.05.2014 г.

Най-зрелищните и разрушителни атомни бомби в историята

Тук са най-зрелищните и разрушителни атомни детонациите в историята. Повечето от тях са в  HD благодарение на хората поддържащи сайта  AtomCentral.com

Операция PLUMBBOB е трябвало да бъде неразделна част от продължаващата национална програма за развитие на средствата за провеждане на ядрена война в защита на нацията.

Тестовете са от Plumbob Owens (25-ти юли 1957), Hood (05 Юли 1957), Diablo (15 юли 1957), Уилсън (18-ти юни 1957), Fizeau (14 септември, 1957) и Galileo (2 септември 1957).Това е Грейбъл, кодово име за 15 килотона атомната бомба  изстреляна от от 280-mm атомно оръдие в тестова зона Невада през 1953. Бомбата завърши  на 7 мили от самото оръдие. Само 20 бройки от атомното оръдие-най-големото в арсенала-бяха някога построен от американската армия. За щастие, никое от тях не е било някога използвано в битка.
 В 15-мегатонна "Castle Bravo" (28 Фев 1954) е може би един от най-известните ядрени експлозии и най-големата, провеждана някога от САЩ.
Това е тестът за  "Hardtack Umbrella", 8 килотона подводна експлозия изстреляна през 1958 година.Цветни кадри от атомни тестове бомба в Невада- този път с войници изложени на експлозията. Дори тези, които са били в окопите получил големи дози радиация.Тестът за първата водородна бомба от Съветския съюз през 1953 г. - 20 пъти по- мощна от атомна бомба
Последователност на H-Bomb детонации в Тихия океан през 1956 .Те бяха проведени по време на операция Redwing в Тихия океан. Китай също доставя първата си H-Bomb малко след Съветския съюз, Съединените щати и Обединеното кралство. Това беше 3-мегатонна устройство, показано тук:
Обединеното кралство, както и Франция, също тества ядрените си бомби върху надводни детонации. Това е британската 1.8-мегатонна бомба Grapple H-X:
И накрая, най-голямата атомна бомба от всички тях, пусната от Съветския съюз на Арктическо Баренцово море:  Царят Бомба, която избухна с около 50-58 мегатона тротил, десет пъти по-голяма мощност от всички експлозиви, използвани през Втората световна война . Първоначалният проект бил за 100 мегатона, но това би унищожило бомбардировача и да генерира сериозно радиоактивно изтичане.

Това цветно изображение показва експлозията от 99 мили (160 км) разстояние. Бомбата достига тридесет и пет мили в небето (56 км.) Това е добре покрай средната точка на стратосферата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар