31.08.2014 г.

Уфологията е просто друго име за демонологията

Кой е Джон Кийл?
Кийл е роден в Hornell, New York. Родителите му са разделени и той е отгледан от баба си и дядо. Той се интересувал от магия (илюзия) и първата си статия, публикувал в списание за магии на 12-годишна възраст.
Той напуска училище на 16-годишна възраст, след приема на всички научни курсове . Той по-късно работи като сътрудник на свободна практика за вестници, сценарист за местните радио и телевизии. Служил е в американската армия по време на Корейската война в персонала на Американските Сили в Франкфурт, Германия . Твърди, че докато е бил в армията е бил обучен за водене на в психологическата война като пропаганда . След напускането на армията той е работил като чуждестранен радио кореспондент в Париж, Берлин, Рим и Египет. През 1957 г. той публикува Jadoo , книга, описваща времето му в Египет и Индия където е  разследвал факири и свети мъже които правели индийския трик с въже  и оцеляване след погребване живи. Разказва и за проследяване на  легендарния Йети(снежния човек) . През 1966 г. той продуцира "шпионин и супергерой" - пародия роман " Капризите на Пръста на Съдбата"  Повлияни от писател като Чарлз Форт, той започва да пише статии за летяща чинии  прави разследване на НЛО-та и разнообразни паранормални явления. Кийл анализира това, което той нарича "прозорци" и "вълни" ( клапи) на отчетените НЛО събития, заключавайки, че непропорционално голям брой  са  се случили в сряда и събота.  Член на гилдията на сценаристите , Кийл пише сценарии за "Get Smart "," The Monkees" , "Mack & Myer for Hire" , "Lost In Space".

През 1967 г. Кийл  първи  популяризира понятието "Men In Black"(Мъже в черно) в статия за мъжко списание за приключенска сага, озаглавена "НЛО Агенти на терора"

Кийл, първоначално се опитва да обясни НЛО като извънземни посещения, но по-късно се отказа от тази хипотеза.
Третата му книга за  НЛО-та: "Операция Троянски кон ", публикувана през 1970 г., свързва НЛО с  свръхестествените понятия като чудовища , призраци и демони . Кийл използва терминът "ultraterrestrials"(ултраземните), за да опише НЛО обитателите и  той смята, че те са нечовешки субекти, способни да  приемат каквато си поискат форма.

Неговата книга, "The Mothman Prophecies"( Пророчеставата на човека молец) издадена през 1975 г, е резултат от неговото разследване на предполагаемите наблюдения в Западна Вирджиния на огромен, крилати същества, наречени " Mothman  ". В книгата Кийл съчетава  получаване странни телефонни обаждания със съобщения за наранени домашни любимци и завършва с инцидента на  15-ти декември 1967- разпадането на Silver Bridge(сребърния мост) през река Охайо . Книгата е широко популяризирана като основа едноименния филм от 2002 с участието на Ричард Гиър .

Кийл е живял в продължение на много години в Уест Сайд на Ню Йорк Сити. Бил е ерген. Починал е  на 3 юли 2009 г. в Ню Йорк, на възраст от 79.

Вижте едно интервю с Джон Кийл: включете си субтитрите на български език от долната лента на видеото/Джон Кийл посещава през 1950 г Египет, Индия и Хималаите . В едно интервю публикувано в  UFO Brigantia, брой 53/54, 1992  Джон Кийл  разказва, как като отишъл в Тибет, там имало странни хора които  отивали при него  и му казвали, че го чакали да се появи. Бил много впечатлен от това, което някои от тези монасите, лами, правели. Те като, че ли да са знаели всяка стъпка, която е правел. Това се случвало през цялото пътуване  и като пристигнали в в един манастир и те са го очаквали и имали готова вечеря за него! Той бил  доста впечатлен от това.

Кийл казва : "Уфологията е просто друго име за демонология,"и заявява, че той не се чувства "уфологист" а "демонологист".Той също  казва, че счита уфологията да бъде "просто друга дума за демонология."

Той казва, хипотезата за наличие на извънземни е пропаганда на една малка група от хора и това е проповядване на една нова религия, че има извънземни , че правителствата контактуват с тах ,но крият това от хората. През 60-те много учени са смятали, че е имало шанс да има извънземни, но даже Артър Кларк е направил редица изявления през последните няколко години в които казва, че той вече не вярва, че има някакъв шанс да съществуват извънземни. Киноманите са измислили един цял фантастичен свят където НЛО блъфа  се защитава и обвинява правителството,че пазят тайна за извънземните. Ние не знаем нищо за НЛО, защото те не съществуват. Кийл не мисли,че нещата които хората виждат са реални,че са машини. Всъщност това са нечовешки субекти , които могат да придобият каквато форма си поискат.

 Когато  разследвал НЛО, Кийл е осъзнал, че  в действителност някой си играе игрички с нас. Има една глава в книгата му  "Операция Троянски кон " е  Coosmic jokers (космически шегаджии). "Космическите Jokers" може да се включат в ситуация, която изглежда съвсем реална към момента и след като тя се развива, ако сте достатъчно умен,  осъзнаваш, че някой се занасят вас.
Кийл предположи, че в крайна сметка всички аномалии, като феи,  мистерии,  фантоми самолети, хеликоптери, мистериозни същества, полтъргайсти, топки от светлина и НЛО, са прикритие за истинскато явление.

"Аз се отказах от извънземенната хипотеза (на НЛО) през 1967 г.," каза Keel през 2002 г., "когато моите собствени разследвания на място разкриха едно изумително припокриване между психичните явления и НЛО. Обектите и виденията не е задължително да са с произход от друга планета и дори може да не съществуват като постоянни конструкции на материята. По-вероятно, че ние виждаме това, което искаме да видим и интерпретираме тези видения според нашите съвременни вярвания. "
Предлагам ви да гледате един филм в който се разяснява  същността на НЛО и извънземни /включете си субтитрите на български език от долната лента на видеото/Няма коментари:

Публикуване на коментар