2.04.2020 г.

ДУХЪТ

Сега, когато се шири по Света новият коронавирус COVID-19 , слушам прекарали успешно болестта как разказват :"Лежите в леглото с включен апарат, през който постъпва кислород и чувствате, че не ви стига  ДЪХ и разбирате,че това може и да ви е последния ДЪХ " .... и се замислям,че това е точно напомняне как сме създадени на кого трябва да се кланяме. 

Битие 2:7 И създаде Господ Бог човека от земна пръст и вдъхна в лицето му дихание за живот; и стана човекът жива душа.

Да диханието ни е дадено от Господ. Ако не дишаме, умираме и вече не сме "живи души". Земното си отива в Земята, Господувото си отива при Господ.
Ние сме духовни същества облечени в земно тяло и това не трябва да го забравяме. Този вирус е едно напомняне за това . Трябва да се смирим и да се поклоним на Господ-нашият Отец.
 Основното  мрънкане  на повечето хора, е че нямат пари да си купят храна от големите супермаркети  и видиш ли, развалил им се рахата да ходят по кафенета , екскурзийки и други развлечения. Когато имаха всичко това, какво стана - много хора  се отдадоха  на пороци.
 Сега е време да се спрат и да отдадат почит на Господ . Много хора на  всичко са готови, само и само да им се върнат развлеченията и да имат храна да се наплюскате яко-за това даже и душата ще си продадат .

Изпитанията тепърва започват. Внимавайте какво, за какво давате. Христос е дошъл в земно тяло на земята и ни каза, че не тялото е важно, а душата. Важно е душата да не си погубим. Тялото може да се замени.... Някои ще кажат "Това са глупости и дрън дрън- как така ще се замени тялото"
Така е казано в Библията и това може да стане защото ние сме като едни биороботи със софтуер"Душа" и хардуер"Тяло". Земята е една изпитателна площадка за софтуера ни, т.е. за "Душата" .  За тези, които са преминали изпитанието успешно, Господ ще им даде ново тяло и  ще живее  в град заедно с Господ...Възможно ли е това . Аз мисля, че е възможно.
Затова ви призовавам -  да се кланяме единствено на Господ и на никой друг. Да го обичаме, както той ни обича, а той обича всички хора-независимо дали са грешни или безгрешни - обича ни  и това Божията любов.

Няма коментари:

Публикуване на коментар