Вулканът на остров Ла Палма за подценяване ли е?

На 19 септември 2021 г в новините се появи заглавие: " Вулкан изригна за испанския о-в Ла Палма за пръв път от 50 години "
Лавата се стича по западния склон на вулкана Кумбре Виеха към океана от 19 септември.

 Остров  Ла Палма е от архипелага Канарски острови, една от автономните области на Испания,  разположени на 100 – 120 km от бреговете на Африка.

Девет дни след изригването на вулкана на испанския остров Ла Палма лавата, унищожила сгради и плантации,  достигна Атлантическия океан

Големи облаци от бяла пара се образуваха в района Плая Нуева, докато горещата лава влизаше в съприкосновение с водата..

 Изглед с дрон на къщата в Ла Палма, обгърната от лава и горещи камъни:
Ако вулканът се спре до тук е добре , но има една вероятност, за която предупреждават учени.

Сценарий на мегацунами - свлачище в Ла Палма: филма е качен в Yoitube  2017г

 На остров Ла Палма има  разлом, пукнатина, която може да премине по целия гръбнак на острова. Ако тая пукнатина се отвори, може да се отдели петстотин милиарда тона скала която ще се плъзне на хиляди фута надолу в окена (може да достигне 220 км/ч) и да създаде МЕГАЦУНАМИ, което ще бъде поне толкова опустошително, колкото тези, които  удариха Индийския океан. 
Но самата вода няма да се движи по целия път през  океана- частиците  си предават енергията една на друга. Докато енергията се приближава до брега, тя се натрупва в масивна водна стена. По компютърна симулация водната стена, която ще достигне бреговете на САЩ ще е с височина 100фута ( над 30 метра) и  ако хората  са все още са в градовете, когато  настъпи сривът, може да има милиони жертви.

Има и едно послание на О'Ригън, който половин живот е изследвал Фатима . Още през 2017 г.  в интервю за Daily Star Online той каза следното
В книгата си „Откриване на апокалипсиса“ Емет О’Ригън твърди, че сестра Лусия е предвидила вулкан в Канарските острови да изригне и след това да се срине в морето, причинявайки огромната приливна вълна.

 „Третата тайна на Фатима изглежда предполага, че най-голямата заплаха за Америка е тази, която представлява бъдещото мега цунами, излъчвано от Канарските острови."

„Когато през 1944 г. пророчицата от Фатима, сестра Лусия, беше инструктирана да запише съдържанието на Третата тайна, й беше показана друга визия за ужасно цунами, отнемащо безброй животи, след срутването на планина."


Коментари

Популярни публикации от този блог

Филми за КРАЯ НА СВЕТА

Детето Славик - руският ангел и неговите пророчества.

Звуци от ПРИРОДАТА,музика за РЕЛАКС и ПОЧИВКА