3.05.2021 г.

Спайк протеинът на SARS-CoV-2, на който се основават ваксините Covid, играе ключова роля в самата болест.

  От известно време , след като има толкова много поражения от ваксините Covid  и много смъртни случаи, започна да ме гложди мисълта , че самият спайк протеин (протеинът на шипа) на SARS-Cov-2  е причината за това. 

 Гледах внимателно видеото интервю с д-р Майк Йедън (което беше публикувано в youtube , но го изтриха заради неспазване на техните правила) - за него съм писала в преден пост Доброволно съгласие се дава при експеримент,съгласно Нюрнбергския кодекс.

В това интевю д-р Йедън каза, че  спайк протеинът,  на който се основават сегашните "ваксини ", изобщо не е пасивен протеин, а е биологично активен. 

 Тогава започнах да търся избирателно информация за този спайк протеин и поподнах на изследвания в които се казва ,че  този спайк протеин на SARS-CoV-2 е уникален (различен от другите коронавируси) и проявява суперантигенен характер подсилен от скорошни мутации:  An insertion unique to SARS-CoV-2 exhibits superantigenic character strengthened by recent mutations

В него има сходсво  на последователността между невротоксинните мотиви и близката околност на вложката PRRA,  както и ХИВ-1 gp120 SAg мотив  в последния ред.- показано на фиг.2 в посоченият pdf документ.

После прочетох и следното, което направо ме срази и си казах - е това е истината -най накрая накой го е публикувал :

 Отличителният протеин на SARS-CoV-2 играе ключова роля в самата болест, показва проучване


Учените от известно време знаят, че отличителните протеини на „шипове“ на SARS-CoV-2 помагат на вируса да зарази своя гостоприемник, като се придържа към здрави клетки. Сега, голямо ново проучване показва, че те също играят ключова роля в самата болест.

Документът, публикуван на 30 април 2021 г. в Circulation Research, също категорично показва, че COVID-19 е съдово заболяване, демонстрирайки как точно вирусът SARS-CoV-2 уврежда и атакува съдовата система на клетъчно ниво. Констатациите помагат да се обясни голямото разнообразие от привидно несвързани усложнения на COVID-19 и биха могли да отворят вратата за нови изследвания за по-ефективни терапии.

“Много хора го смятат за респираторно заболяване, но това наистина е съдово заболяване. Това може да обясни защо някои хора имат инсулти и защо някои хора имат проблеми в други части на тялото. Общото между тях е, че всички те имат съдова основа. "

Uri Manor, съ-старши автор на изследването и асистент-професор

Изследователите на Salk са си сътрудничили с учени от Калифорнийския университет в Сан Диего на хартия, включително съавтор на автора Jiao Zhang и съ-старши автор John Shyy, наред с други.

Въпреки,че самите констатации не са напълно изненада, хартиеният документ предоставя ясно потвърждение и подробно обяснение на механизма, чрез който протеинът уврежда за първи път съдовите клетки.

Нараства консенсус, че SARS-CoV-2 засяга съдовата система, но как точно е постъпил не е разбрано. По същия начин учените, изучаващи други коронавируси, отдавна подозират, че спайк протеинът допринася за увреждане на съдовите ендотелни клетки, но това е първият път, когато процесът е документиран.    

В новото проучване изследователите създадоха " псевдовирус ", който беше заобиколен от класическа корона от шипове SARS-CoV-2 , но не съдържаше действителен вирус. Излагането на този псевдовирус доведе до увреждане на белите дробове и артериите на животински модел - което доказва, че спайк протеинът сам по себе си е бил достатъчен, за да причини заболяване. Пробите от тъкани показват възпаление в ендотелните клетки, облицоващи стените на белодробната артерия.

След това екипът повтори този процес в лабораторията, излагайки здрави ендотелни клетки (които подреждат артериите) на спайк протеина. Те показаха, че спайк протеинът уврежда клетките чрез свързване на ACE2. Това свързване нарушава молекулярната сигнализация на ACE2 към митохондриите (органели, които генерират енергия за клетките), причинявайки митохондриите да се повредят и фрагментират.

Предишни проучвания показват подобен ефект, когато клетките са били изложени на вируса SARS-CoV-2, но това е първото проучване, което показва, че увреждането настъпва, когато клетките са изложени на протеина на шипа самостоятелно.

Ако премахнете репликиращите способности на вируса, той все още има силен вреден ефект върху съдовите клетки, просто по силата на способността му да се свързва с този ACE2 рецептор, S протеиновият рецептор, вече известен благодарение на COVID“, обяснява Манор . "По-нататъшни проучвания с мутантни протеини с шипове също ще дадат нова представа за инфекциозността и тежестта на мутантните вируси на SARS CoV-2."

След това изследователите се надяват да разгледат по-отблизо механизма, чрез който нарушеният протеин ACE2 уврежда митохондриите и ги кара да променят формата си.


Източник:

Институтза биологични изследвания Salk

Справка на списанието:

Lei, Y., et al . (2021) SARS-CoV-2 Спайков протеин нарушава ендотелната функция чрез понижаване на регулацията на ACE 2. Изследване на кръвообращението . doi.org/10.1161/CIRCRESAHA.121.318902 .


ПО ОФИЦИАЛНИ ПУБЛИЧНИ ДАННИ( е това не се споменава в масовите медии, но е трагичен факт) :


  • Системата за докладване на правителството на Обединеното кралство  за нежеланите реакции на ваксината COVID  от Агенцията за регулиране на лекарствата и здравните продукти публикува последния си доклад на 29 април 2021 г. Докладът обхваща данните, събрани от 9 декември 2020 г. до 21 април 2021 г., за трите експериментални COVID „ваксини“, използвани в момента в Обединеното кралство от Pfizer, AstraZeneca и Moderna.  Те съобщават за общо  1047 смъртни случая  и 725 079 нежелателни реакции, регистрирани след експерименталните инжекции с COVID.

  • Европейска база данни за нежелани лекарствени реакции за COVID-19 „Ваксини“ до 24 април докладва за  8430 мъртви 354 177 нежелателни реакции след инжекции на четирите експериментални инжекциина COVID-19:

Ето и пораженията по вид от ваксината на Pfizer:


и пораженията по вид от Astra Zeneka:


Вирусът е също  опасен - така ,че се пазете! Даже съм чела в интернет информация  , че трябва да се пазим от ваксинираните хора защото те могат да разнасят вируса ( с една дума като е ваксиниран не значи, че е безопасен!) . В поста си COVID-19- Ваксини, лекарства съм описала как се пазя аз - според това което съм чела от изследванията.
Бъдете здрави !


Няма коментари:

Публикуване на коментар