Милиардери си правят бункери в Нова Зеландия

Скоро попаднах на един филм в youtube - "Лов на еднопроцентовите бункери за съдния ден в Нова Зеландия", в който журналистът Баз Макдоналд търси доказателства за транспортирането на бункерите за оцеляване до Нова Зеландия, като същевременно разследва факторите, причиняващи това нарастване на параноята сред богатите и ефекта, който тази реторика оказва върху избраната от тях дестинация - планинския курортен град Куинстаун.

Наскоро беше публикувано проучване, което говори за „опасното състояние“ на индустриалната цивилизация, а в класацията на „Ноевите ковчези“ Нова Зеландия е на първо място по устойчивост на външни влияния.Освен това беше съобщено, че милиардерите купуват земя за бункери в Нова Зеландия, подготвяйки се за апокалипсиса 

Изследователите казаха, че човешката цивилизация е "в опасно състояние" поради развитото силно взаимосвързано и енергоемко общество и произтичащите от това екологични щети.

Според учените сривът може да възникне в резултат на такива сътресения като тежка финансова криза, последиците от климатичната криза, унищожаването на природата, дори по-лоша пандемия от Covid-19 или комбинация от двете.


В статия на Ню Йоркър се казва, че в кръговете на Силициевата долина, говорещи за закупуване на къща в Нова Зеландия като вариант за застраховка за апокалипсис вследствие на това Bloomberg, съобщава, че по отметките и нарастването на компанията са  изпратилиха няколко хиляди квадратни фута луксозни бункери за оцеляване до подразделенията на Нова Зеландия. Водещиятсе свързва  с видео с  компанията еNOS  която е разположена на час източно от Далас и и се рекламира като най -големият и най -добрият строител на надземни и под земята всички стоманени заслони и луксозни бункери(1"50). На видеото се показват  техните луксозни бункери.

Водещият се свързва по видео връзка с Gary Lynch- general manager- Rising S Bunkers

  Журналистът  го  пита:"Притеснява ли ви, че тези хора, които са толкова информирани, се подготвят толкова бързо за нещо, ....това би ви накарало да си почешете главата и да започнете да се питате какво знаят" (3:16)...Притеснява ме  , че Питър Тийл има бункер също" (Питър Тийл е свързан с иновацията в по-голямата част от живота си. Той е съосновател на PayPal и Palantir, прави първата публична инвестиция във Facebook и е един от първите инвеститори в SpaceX и LinkedIn)

 Журналистът пита дали може да види един от техните бункери в Нова Зеландия на което  отговорът е "не".

Техните бункери можели да предпазят от всякакъв вид метериологични събития или ядрена война. Според Трей Ратлиф,световно известен фотограф,който се е приместил в град уинс със семейството си преди 6 години.-ако Нова Зеландия е пълна с ярки и умни и богати хора е добре за правителството на Нова Зеландия .Тези хора  са умни  и виждат накъде върви света и това е най вероятното им притеснение и може би трябва да имат резервен план.

 Водещият успява да види с  помоща на дрон една  такава подземна сграда на (9:46-показват я за кратко) Тони Малкин , който е от собствениците на Емпайер Стейт Билдинг.

Питър Тийл е казал ,че  че едно от повлиялите му гниги е  книга,наречена суверенна личност, която описва свят, в който всичко е комерсиализирано  и приватизирано, включително гражданство, така че може би сме по -близо до това бъдеще, отколкото си мислим.

 Накрая водешият Баз Макдоналд завършва така "...това, което открихме е , че глобалният елит идва тук и те изглежда се подготвят  за нещо, те сякаш се подготвятза някакъв финансов колапс, при който богатите хора биха могли да се окажат по-могъщи от правителствата и в това бъдеще нямате нужда от някаква стоманена кутия , под която да погребете  земята, от която се нуждаете, е някъде на сигурно място, далеч от останалия свят с чиста среда за живеене и може би с достатъчно малко правителство, където всичко е на разположение на подходящата цена, може би дори гражданство. Чудя се дали това е Нова Зеландия"


Съоснователят на Google Лари Пейдж е получил разрешение за пребиваване в Нова Зеландия. И сега най -богатият човек в света, изведнъж стана гражданин на тази конкретна страна.Имиграционната служба на Нова Зеландия заяви, че Page за първи път е подала молба за разрешение за пребиваване през ноември със специална виза, отворена за хора с инвестиция най -малко 10 милиона новозеландски долара (7 милиона долара).Заявлението на Page за разрешение за пребиваване беше одобрено след около три седмици.
Законодателите от Нова Зеландия потвърдиха, че Пейдж и синът му са пристигнали за първи път в Нова Зеландия през януари, след като семейството е подало спешно заявление за евакуация на сина им от Фиджи поради спешна медицинска помощ.„В деня след получаване на заявлението, новозеландската въздушна линейка, обслужвана от новозеландска придружаваща медицинска сестра, транспортира дете и възрастен член на семейството от Фиджи до Нова Зеландия“, каза здравният министър Андрю Литъл пред законодателите в парламента.
 Аз си мисля ,че определено тия милиардери знаят нещо което ние не знаем и го свързвам с видението си Втория конник. Като гледам на филма гледат да покрият съ земя  покривите си на ъщите си или да си осигурят подземно убежище и това ми говори за Втория онник и видението ми ,че всичо ще буде в огън- от война ли от Слънцето ли но ОГЪН. Така ,че не е зле да помислим и ние за някакво подземие ато авариен вариант.
Може и да сменят полюсите- не знаем ,но те , милиардерите, знаят- ние можем само да гадаем.
вижте още :Голямата система от течение на Атлантическия океан може да се доближава до критичния праг от Посдамски институт за въздействие върху климата

Коментари

Популярни публикации от този блог

Филми за КРАЯ НА СВЕТА

Детето Славик - руският ангел и неговите пророчества.

Звуци от ПРИРОДАТА,музика за РЕЛАКС и ПОЧИВКА